zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportGrote Nederlaag voor Go-Ahead Kampen en Vooruitblik op Ontmoeting met FC Burgum

Grote Nederlaag voor Go-Ahead Kampen en Vooruitblik op Ontmoeting met FC Burgum

-

Afgelopen weekend leed Go-Ahead Kampen een zware 6-2 nederlaag tegen Drachtster Boys in de 1e klasse I Noord. Ondanks een hoopgevende comeback na een vroege achterstand, slaagden de rood-gelen er niet in om de wedstrijd te kantelen. Drachtster Boys domineerde de eerste 20-25 minuten van de wedstrijd, waarbij Sicco Brouwer de score opende met een corner in de 22e minuut, gevolgd door een tweede goal van Anton Vredevoort na 40 minuten, dankzij een assist van Dylan Smit.

In de 42e minuut herstelde Go-Ahead Kampen zich enigszins toen een schot van Niek van Enk werd gestopt met de hand door Erik Barelds, wat resulteerde in een penalty voor de thuisploeg. Wilbert Wessels benutte de penalty met succes, waardoor de ruststand op 2-1 kwam te staan. Ondanks kansen voor Nico Veldman in blessuretijd van de eerste helft, slaagde Go-Ahead Kampen er niet in om gelijk te maken.

De tweede helft begon hoopvol voor Go-Ahead Kampen, maar een slechte uitverdediging leidde tot een derde doelpunt van Sicco Brouwer in de 57e minuut, gevolgd door nog twee doelpunten van Brouwer en Dylan Smit in de 72e en 74e minuut. Ondanks een late goal van Baris Coskun in de 78e minuut en een laatste doelpunt van Dylan Smit in de 90e minuut, eindigde de wedstrijd in een pijnlijke 6-2 nederlaag voor Go-Ahead Kampen.

Met het oog op komend weekend staat Go-Ahead Kampen voor de uitdaging om FC Burgum te ontvangen. FC Burgum, onder leiding van hoofdtrainer Jasper Bouma, heeft een moeizaam seizoen achter de rug en staat momenteel op de 11e plaats in de competitie, met 14 punten uit 18 wedstrijden. Hun topscorer is de ervaren middenvelder en voormalig Harkemase Boys speler Henny Bouius, met 7 doelpunten.

Go-Ahead Kampen zal alles op alles moeten zetten om te herstellen van de recente nederlaag en zich voor te bereiden op een uitdagende ontmoeting met FC Burgum in de aanstaande wedstrijd.