Grote oefening hulpdiensten in Kamper Binnenstad (video)

brand1

Zaterdagmorgen hielden hulpverleningsdiensten (brandweer, geneeskundige hulpverlening en politie) tussen 08:30 en 11:30 een grootschalige oefening in de binnenstad van Kampen.

Onder het toezicht van een redelijk aantal kijkers werd en zogenaamde ‘ketenoefening’ gehouden. Bij een dergelijke oefening worden de de hulpdiensten geconfronteerd met een in scene gezet incident.

Door de deelname van een groot aantal (lotus)slachtoffers en figuranten van Landstede leek de oefening dan ook erg op een werkelijke noodsituatie. De hulpdiensten werden geconfronteerd met een situatie waar in de Mgr. Zwijsenschool aan de Oudestraat in een van de lokalen brand was uitgebroken. (er was een reünie in de school waardoor veel leerlingen waren blijven slapen in de school. De paniek was dan ook groot toen de brand uitbrak en een aantal naar buiten vluchten…

Het team Risicobeheersing van de brandweer IJsselland was tijdens de oefening met een stand op het van Heutszplein aanwezig. Daar kon men bijvoorbeeld terecht met vragen over het voorkomen van brand in een woning of rook en koolmonoxide melders.