Gymnast Lars Vos goed op dreef in Oostenrijk.

Lars Vos

Afgelopen weekend werd voor de twaalfde keer de Future Cup georganiseerd in Oostenrijk. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie dat jaarlijks een delegatie naar dit internationaal, hoog aangeschreven jeugdtoernooi stuurt, had deze editie ook Lars Vos opgeroepen. Voor de turner van RK DOS een eervolle uitnodiging.

Met een goed individueel resultaat op de meerkamp, wist hij een belangrijke bijdrage te leveren aan het teamresultaat, plaats acht. Individueel reikte Lars Vos tot een tiende plaats en op sprong wist hij het zilver op te eisen.Afgelopen weekend werd voor de twaalfde keer de Future Cup georganiseerd in Oostenrijk. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie dat jaarlijks een delegatie naar dit internationaal, hoog aangeschreven jeugdtoernooi stuurt, had deze editie ook Lars Vos opgeroepen. Met een goed individueel resultaat op de meerkamp, wist hij een belangrijke bijdrage te leveren aan het teamresultaat, plaats acht. Individueel reikte Lars Vos tot een tiende plaats en op sprong wist hij het zilver op te eisen.

gymteam met Lars Vos

Op zaterdagochtend kwam het team met turners uit de Oranje Talent Selectie in actie. Naast Lars Vos, waren Emilio Martina Perez (SV Pax Hoofddorp), Wesley de Haas (O&O Zwijndrecht) en Jaro van Wijngaarden (Mauritius Volendam) de deelnemers. Lars Vos beet het spits af namens het team op vloer. Een nerveus begin. “Er zat best veel spanning in mijn lijf. De indrukken, maar ook de snelle start na de korte inturntijd maakte me wat gehaast in mijn vloeroefening”, aldus Lars.

Het tweede toestel voltige ging beter. Met een hoge moeilijkheid kwam hij goed in de wedstrijd, want op de andere vier toestellen turnde Lars uitstekend. Opmerkelijk was de prestatie op sprong. Achter de Japanner Shinnosuke Oka, kampioen in zijn land werd Lars knap tweede. Een perfect uitgevoerde Kasamatsu gestrekt leverde hem een score op van 13,600.

In het deelnemersveld met 37 turners uit 13 landen reikte Lars uiteindelijk naar plek 10 op de individuele meerkamp.