Gymnastiekvereniging IJGV start met GYM EXTRA

ijgv

Gym Extra is samen met andere kinderen sporten op het eigen tempo en het eigen niveau. Daarbij zijn plezier en zelfvertrouwen de sleutelwoorden.

GYM EXTRA is bedoeld voor kinderen met een motorische achterstand of vertraging. Zoals:
– Kinderen die niet kunnen of durven ‘koppeltje duikelen’;
– Kinderen die de bal niet zo goed kunnen of durven vangen;
– Kinderen die altijd als eerste getikt worden;
– Kinderen die sporten helemaal niet meer leuk vinden, omdat ze “gewoon” niet mee kunnen komen en daardoor alle plezier in sport en bewegen verliezen.

Ook is GYM EXTRA bedoeld voor kinderen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking, zoals: diabetes, epilepsie, hartproblemen, reuma, astma et cetera.
Ook kinderen die een arm, voet of hand missen kunnen terecht bij GYM EXTRA. Zij leren zelf om te gaan met een prothese en/of hulpmiddelen tijdens het sporten.

Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. “We proberen er naar toe te werken, dat het kind op een zodanig niveau komt, dat het (weer) mee kan komen tijdens de gymles op school en dat het zijn/haar plekje kan vinden in een willekeurige sportclub.”

De lessen staan onder leiding van Wienanda Penninkhof. Wienanda geeft al vele jaren les binnen onze club en wij nemen samen graag het initiatief om deze kinderen de gelegenheid te bieden onder goede begeleiding veilig en op eigen niveau te sporten.”

De lessen worden gegeven op woensdag van 15.00 tot 16.00 in de gymzaal aan de Erfgenamenstraat en starten vanaf woensdag 2 september. Voor meer informatie kunt u mailen naar recreatiegym@ijgv.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*