HanzeJam2017 ook aanwezig in Bergen tijdens int. Hanzedagen

Hanzejam - noorwegen

 

Tijdens de Internationale Hanzedagen in Bergen waren ook vijf organisatoren van de HanzeJam2017 aanwezig. Zij hebben in Bergen niet alleen veel connecties met Hanzesteden uit Duitsland, Finland en Litouwen op gedaan, maar ook de Hanzesteden uit Rusland en Zweden uitgenodigd om volgend jaar naar Kampen te komen.

Enkele leden van het organisatieteam van de HanzeJam2017 waren aanwezig tijdens de Internationale Hanzedagen die dit jaar in Bergen plaatsvonden. De HanzeJam is een Internationaal kamp waar jongeren vanuit alle Hanzesteden elkaar kunnen ontmoeten. De HanzeJam zal ook verantwoordelijk zijn voor het jeugdprogramma tijdens de historische dagen die 16-18 juni 2017 in Kampen plaatsvinden. De stichting bestaat uit leden van de drie Kamper scoutinggroepen en enthousiastelingen uit Kampen en ver daar buiten. Tijdens dit weekend in Bergen, waar de HanzeJam op eigen initiatief was, werd duidelijk hoe belangrijk het is om een programma voor de jeugd te kunnen bieden.

Verwacht wordt dat er veel meer Hanzesteden vertegenwoordigd zullen worden in Kampen in 2017 dan er dit jaar in Bergen aanwezig waren. Naomi Andriessen, hoofd communicatie van de HanzeJam vindt het belangrijk dat er jeugd aanwezig is tijdens de Hanzedagen in Kampen: “Door de jeugd enthousiast te krijgen over de geschiedenis van het Hanzeverbond, zal de herinnering aan het verbond en het besef hoe belangrijk vriendschappen tussen landen zijn, bewaard blijven.” Ook burgemeester Koelewijn sprak nogmaals zijn enthousiasme over het plan van de HanzeJam om de jeugd enthousiast te maken. Maar gekeken naar het aantal jongeren dat aanwezig was vanuit de JeugdHanze en succes van de prachtig opgebouwde stand van Kampen tijdens de Hanzedagen in Bergen, kunnen de Hanzedagen volgend jaar in Kampen niets anders dan een succes worden.