Harm Hoeve Speelt Lijdens- En Opstandingsliederen Van Uit De Bovenkerk

Organist Harm Hoeve maakt in deze tijd gebruik van de moderne techniek om u toch te kunnen laten genieten van een concert. Op Witte Donderdag, 1 april, speelt hij vanaf 20:00 uur op het beroemde orgel van de Bovenkerk in Kampen een online-concert met bekende lijdens- en opstandingsliederen. Door af te stemmen op het YouTube-kanaal van Harm Hoeve kunt u via uw beeldscherm thuis luisteren en kijken. Het concert blijft een aantal weken online, dus u kunt ook op een ander moment inschakelen.

Het eerste deel van het programma bestaat uit indringende liederen over het lijden van de Here Jezus. Zo speelt Harm Hoeve onder andere Psalm 22, ‘Leer mij o Heer Uw lijden recht betrachten’, ‘O Hoofd vol bloed en wonden’ en ‘Mijn Verlosser hangt aan ’t kruis’. Bij de tweede helft gaan alle registers open, want dan worden liederen gespeeld over de opstanding van Here Jezus uit de dood: “Daar juicht een toon’, ‘U zij de glorie’ en ‘Christus onze HEER verrees’.

De koralen worden in een toegankelijke stijl ten gehore gebracht met bewerkingen van Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart, Feike Asma, Dick Sanerman en de concertgever. De Bovenkerk is de plek om deze koralen te laten horen. Het orgel in deze kathedraal beschikt over een groot palet aan klankkleuren. Het instrument kan heel ingetogen klinken, maar heeft ook een imposant volle werk wat heel jubelend en feestelijk kan klinken.

Door middel van een timecode is het ook mogelijk om de liederen afzonderlijk te beluisteren.

Meer informatie: www.harmhoeve.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*