zondag, september 8, 2024

HomeRegiosportHATTEM — S.V.ZALK 3-2

HATTEM — S.V.ZALK 3-2

-

De belangen in deze wedstrijd waren groot voor beide elftallen, een 4e plaats betekent meedoen in de nacompetitie bij winst van Zalk zou Hattem afhaken.
Hattem startte goed en kreeg direct een kans na zo, n 9 minuten. Hattem kreeg een dubieuze vrije trap aan de rand van de zestien, deze werd perfect ingeschoten door Rawrence vd Bend, keeper Jim v d Wijk was kansloos 1-0.

ZalkDe geel blauwen kregen daarna nog een kansje maar gaande weg kwam Zalk veel beter in de wedstrijd, het spel speelde zich een periode af op het middenveld.
Maar plotseling werd Simon v Halm aan gespeeld hij draaide zich om kreeg een beetje ruimte en tussen een woud van spelers scoorde hij de gelijkmaker 1-1
In de 28e min was er een mooie aanval van Hattem over rechts en een schot op de paal daar mocht Zalk van geluk spreken, toch werd Zalk sterker en de geschorste trainer van Hattem schreeuwde zich op de tribune de longen uit zijn lijf om zijn ploeg op de rit te krijgen.
Vlak voor rust was het dan zo ver er kwam een prachtige aanval via Aart Schreuder en de keihard werkende en goed voetballende Simon v Halm scoorde fraai de 1-2 een typische spitsen goal.

In de rust was er een dweilorkest die voor de nodige sfeer zorgde, maar nog geen minuut in de 2e helft was het Silvan Kersbergen die de bal veroverde op het middenveld en deze slalomde langs een paar spelers van Zalk en scoorde beheerst 2-2.
Hattem gooide meer fysieke kracht in de strijd en creëerde zich een paar kleine kansjes en er was een kopbal op de lat, keeper Tim v d Wijk deed het uitstekend.
Er kwam bij Hattem nog een aanvaller bij en bij ons gingen mensen weer uit hun rol lopen, heb wel eens vaker geschreven soms moet je een punt koesteren.
Er moest bij Hattem een knap versierde penalty aan te pas komen om op voorsprong te komen 3-2 die William Wolff goed inschoot, en er kwamen wat wissels bij Zalk waar ik persoonlijk een vraagteken bij had. Het werd hectische met veel druk van Zalker zijde, al moet ik er bij zeggen dat te veel spelers van Zalk hun dag niet hadden en er te veel gingen discussiëren. De matig fluitende scheidsrechter Dhr.J.Groenhujisen die het allemaal niet kon belopen en gaande weg de wedstrijd een storende factor was voor beide partijen begon nog met gele kaarten te strooien.

Er werd nog 8 minuten aan tijd bijgetrokken maar het bleef bij deze stand moet er bij zeggen dat dit een typische 4e klasse duel was met een gelukkige winnaar.