Henk Gootjes nieuwe trainer/coach AH van Mierlo/Reflex Kampen H1

Helaas heeft huidige trainer Daniel IJsselstein begin 2016 bij het clubbestuur van Reflex Kampen aangegeven na één seizoen te stoppen als trainer/coach van het hoogste heren team. Na gesprekken met meerdere goede kandidaten heeft de club deze week Henk Gootjes kunnen presenteren als nieuwe trainer/coach van AH van Mierlo/Reflex H1.

Voorzitter Gerben Schouten en trainer/coach Henk Gootjes ondertekenen het contract
Voorzitter Gerben Schouten en trainer/coach Henk Gootjes ondertekenen het contract

Komend seizoen staat de uit Zwolle afkomstige trainer/coach voor de groep die momenteel lijkt af te steven op promotie naar de 1e divisie. Oud Reflex speler Henk Gootjes voormalig assistent trainer/coach van Draisma Dynamo Volleybal die op dit moment trainingen geeft bij Voorsterslag heren 1, kijkt vol enthousiasme uit naar deze uitdaging. Henk Gootjes: “Ik heb altijd met veel plezier gevolleybald bij Reflex en de plannen van de vereniging sluiten goed aan bij mijn eigen visie op de ontwikkeling van volleybal binnen een volleybalvereniging. De spelers binnen een eerste selectie van een vereniging kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Daar wil ik samen met de club gericht mee aan de slag. Prestatie en binding met beginnende volleyballers willen we volgend seizoen samen laten gaan”
De Technische Commissie en het bestuur van Reflex zijn uitermate blij met de actieve terugkeer van Henk naar Kampen. Lid van de Technische Commissie Heren, Siebren Beens verwoordt: “Henk heeft een duidelijk beeld bij hoe hij een team wil ontwikkelen en hij heeft een mooi netwerk in de wijde regio. Daarnaast is hij ambitieus en heeft hij veel focus op jeugd binnen de verenigingen waar hij werkt en zal dan ook bij Reflex naast het 1e heren team een (jongens) jeugdteam gaan trainen waarbij hij ondersteund gaat worden door een talentvolle jonge trainer vanuit de eigen vereniging.” De opleiding van eigen (jeugd) talenten is een belangrijk speerpunt binnen Reflex voor de (nabije) toekomst.”
Het aantal volleyballende jongens in Nederland is sterk afgenomen de afgelopen jaren maar tegen deze landelijke afname in groeit het aantal volleyballende jongens bij Reflex Kampen gestaag.
Henk Gootjes heeft getekend voor 1 seizoen met de intentie van beide partijen van nog eens 2 seizoenen.

Henk Gootjes samen met de AH van Mierlo/Reflex heren 1 selectie
Henk Gootjes samen met de AH van Mierlo/Reflex heren 1 selectie