Heren AH Van Mierlo/Reflex begint competitie met zwaarbevochte zege

Na de twee overwinningen in de 1e ronde van de nationale beker stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma voor de heren van AH Van Mierlo/Reflex. Tegenstander was Ritola uit Zuidlaren. Dit team was vorig jaar kampioen geworden in de 3e divisie en daarmee een van de vier nieuwkomers in de 2e divisie A. Ondanks het feit dat dit team net gepromoveerd was mochten ze niet onderschat worden. Ritola heeft een team met veel ervaring en met name op de middenas makkelijk scorende spelers.

Stan en Jesse mochten als eerste mini’s van de week van het seizoen 2015-2016 hun opwachting maken bij een wedstrijd van heren 1. Nadat ze mee hadden gedaan aan de warming-up, op de foto waren gezet met de spelersgroep van Heren 1 en ze beiden een bal geserveerd en afgevangen hadden mochten ze vanaf de reservebank de wedstrijd volgen en daarna wat eten en drinken in de kantine.

Reflex startte wat onwennig aan de wedstrijd. De pass-lijn had moeite de geplaatste service van Ritola onder controle te krijgen en wanneer dit wel ontbrak de overtuiging om de bal aan de andere kant van het net op de grond te slaan. Via 5-9 liep Ritola uit naar 11-17. Daniel IJsselstein haalde zijn mannen naar de kant om ze bij de les te krijgen. In het vervolg van de set kroop Reflex punt voor punt dichterbij en via 22-22 werd de achterstand omgezet in een voorsprong (23-22). Diagonaal van Willem-Maarten Heins had besloten om zijn beste services te bewaren voor de slotfase, want met twee sterke sprongservices werd de eerste set met 25-22 binnengesleept.

Reflex begon ongewijzigd aan de tweede set en via 5-6 wist Reflex een gaatje te slaan (10-6). De verdiende voorsprong werd echter even gemakkelijk weer uit handen gegeven. In een poging zijn team een impuls te geven wisselde Daniel Ronald Buis erin voor Sandor van Straten. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. In de eindfase van de 2e set bleek de aanvalskracht van Reflex echter te machtig voor Ritola. Op 24-21 wist Ritola het eerste setpunt nog weg te werken, maar het 2e setpunt was wel raak voor de thuisclub, waardoor het 25-22 en 2-0 in sets werd.

De derde set werd een kopie van de tweede, waarbij beide teams elkaar weinig ontliepen. Beide teams probeerden met veel servicedruk te spelen. Bij Reflex resulteerde dit in (te) veel servicefouten, waardoor Ritola relatief eenvoudig haar punten scoorde. Halverwege de set liepen de gasten uit Zuidlaren een paar punten weg (15-19). Reflex leek het gat even later nog te dichten (19-20), maar via 19-22 hield Ritola het initiatief in de set. Op 22-24 probeerde coach Daniel IJsselstein nog wat te forceren door Erik Berkemeijer op service in te brengen voor Jorn Diender, maar Ritola scoorde vrij eenvoudig het punt en bracht een 2-1 stand op het bord.

Ook de vierde set gaf hetzelfde wedstrijdbeeld als de drie voorgaande sets. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Op 6-7 wist Reflex een gaatje te slaan tot 10-7, maar deze voorsprong werd een paar punten later te makkelijk weer uit handen gegeven. Tekenend voor de wedstrijd was dat pas halverwege de 4e set Gerben Hendrik op de middenpositie zijn 1e directe blokpunt kon aantekenen. Op 17-18 wist AH Van Mierlo/Reflex het initiatief in de set naar zich toe te trekken door drie punten op rij te scoren (20-18). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en op 24-23 werd het 1e matchpoint meteen benut (eindstand: 3-1). Een mooie start van de competitie die over twee weken wordt vervolgd met een wedstrijd in Hardenberg tegen Kangeroe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*