zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportHeren Lay Back pakken punten in Zwolle

Heren Lay Back pakken punten in Zwolle

-

In een spannende wedstrijd tegen Landstede ZAC Zwolle heren 2 pakten de basketballers van Lay Back verdient de punten in Zwolle. Een strakke zone-verdediging in combinatie met een nieuwe aanval gaf daarbij meer structuur aan het spel, waar het soms in de goede bedoelingen strandt.

layback Lay Back leek aanvankelijk de wedstrijd al snel naar zijn hand te kunnen zetten via een voorsprong van 17-8 aan het begin van de eerste kwart en een harde dunk van Cedric Njeumen (topscorer met 23 punten). Het was voor de Zwollenaren echter het signaal om fysiek in de verdediging een tandje bij te zetten, met als gevolg dat scoren inside vanaf dat moment bijna onmogelijk werd (23 persoonlijke fouten, waarvan één opzettelijk van Zwolle tegenover 10 van Lay Back). Zo konden de Zwollenaren geleidelijk aan dichterbij komen, ondanks het strakke verdedigende werk van Marc van der Tas in de punt van de zone-verdediging. Tegelijk was duidelijk dat de nieuwe aanval nog wat gewenning vroeg. Met 48-48 op het scorebord na afloop van de reguliere speeltijd moest er een verlenging aan te pas komen om de winnaar te bepalen. De snelle Maurice Nuis (17 punten) had met name in die verlening enkele intercepties, waardoor het mogelijk was alsnog ruim te winnen met 53-62. Helaas betekende de wedstrijd wel einde seizoen voor Bert van Eunen, die met een enkelblessure uitviel.