donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportHeren Reflex buigen voor getergd EVV

Heren Reflex buigen voor getergd EVV

-

Na vier thuiswedstrijden op rij was het deze keer weer eens tijd voor de heren van Reflex Kampen om een uitwedstrijd te spelen. Om weer aan dit idee te wennen was de NeVoBo zo aardig geweest een wedstrijd in het nabij gelegen Elburg in het programma op te nemen. Door omstandigheden werd deze wedstrijd twee weken eerder ook al in Kampen gespeeld. Destijds bleek Reflex verrassend met 4-0 te sterk voor EVV. Een getergd EVV zinde op wraak en gunde de gasten uit Kampen uiteindelijk geen set (4-0).

In een poging wat sfeer te krijgen in de hal in Elburg hadden de mannen van EVV het niveau van de geluidsinstallatie op oorlogssterkte gezet, waaruit oude hits schalden, zoals ‘Verdammt ich lieb dich’ van Matthias Reim en ‘Livin’ on a prayer’ van Bon Jovi. Met handen en voetenwerk wisten de scheidsrechters aan de aanvoerders duidelijk te maken wat ze van de teams verwachtten en na de gebruikelijke plichtplegingen kon de wedstrijd beginnen.

EVV startte scherp, maar Reflex kon in het eerste deel van de set goed bij te blijven. Halverwege de set wist EVV dan toch een gaatje van 3 punten te slaan (13-10). Het lukte de mannen uit Kampen maar niet om dit gaatje te dichten. Ook het inbrengen van Gerben Hendriks voor Evert de Haan gaf geen direct resultaat. Op 23-20 wist de middenman van EVV de eerste set met 25-20 binnen te serveren.

De tweede set startte Reflex weer prima. Er werd zelf een kleine voorsprong gepakt en op 5-6 nam de coach van EVV een time-out. Daarna leek het geloof in een goede afloop van deze set wat weg bij de mannen van Reflex. EVV scoorde punt na punt en op 11-18 nam coach Edward Kamphuis zijn 2e time-out, gevolgd door twee wissels. William van Keulen en Jarno van der Weerd kwamen Lars Bergman en Jeroen van Doorne vervangen. Reflex klampte nog heel even aan bij EVV, maar op 20-13 was de koek op aan Kamper zijde, waardoor EVV de set eenvoudig met 25-13 binnenhaalde.

In de 3e set wisten de mannen de knop weer om te zetten. Mark Snippe mocht het deze set als libero proberen als vervanger van Niels Schadé. Er werd weer met passie gespeeld, wat resulteerde in een 1-5 voorsprong. Punt voor punt kwam EVV daarna dichterbij en op 11-11 was de set weer in evenwicht. Reflex deed er serverend nog een schepje bovenop en liep uit naar 13-16. Ook dit gat werd weer door EVV gedicht en op 22-22 was de set weer helemaal open. Via 24-24 was het EVV dat het eerste setpunt kreeg en door een uitgeslagen bal aan Kamper zijde pakte EVV ook deze set (3-0).

Jarno van der Weerd kwam Jeroen van Doorne vervangen op spelverdeling in de 4e set. Lars Bergman serveerde zijn team vanaf de eerste bal naar een 0-4 voorsprong. Op 7-11 was dit gaatje nog altijd in tact en had de coach van EVV zijn 2e time-out al gehad. Mede doordat 4 spelers van EVV op hun service telkens 3 punten wisten te scoren stond niet veel later een 21-16 stand op het bord. Deze set werd uiteindelijk toch nog met ruime cijfers door EVV gewonnen (25-19).

Volgende week zaterdag mogen de mannen uit Kampen naar Veendam om te zien of ze daar wel weer wat punten aan hun totaal kunnen toevoegen.