Het aftellen is begonnen voor ‘De 32 van Kampen’

isalanieuws

Nog precies een maand en dan klinkt het startschot voor de ‘Lest best’ editie van de 32 van Kampen. Wat in 2006 begon als een nieuw loopevenement ter voorbereiding op het Marathonseizoen is na negen edities uitgegroeid tot een volwaardig loopevenement met lopers uit binnen- en buitenland. Op zaterdag 28 maart 2015 viert de organisatie, AV Isala’96, samen met duizend hardlopers haar tweede lustrum, dat tevens ook de laatste editie zal zijn van het loopevenement.

De organisatie heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de loop. De 32 van Kampen werd zelfs twee maal opgenomen in het boek ‘100 leukste lopen van Nederland en België’. Het loopevenement kent een grote groep lopers, die jaarlijks naar Kampen komen om mee te doen aan de 32 van Kampen. Daar doe je het als organisatie voor; tevreden lopers. Dat is ook de drive om elk jaar weer door te gaan met de organisatie, die vanaf de eerste editie al in handen is van Rudy Schilder en Harm Prins. De voorbereidingen voor de feestelijke editie op zaterdag 28 maart verlopen voorspoedig. Beide heren kennen immers het draaiboek tot in detail.

“Er is een vaste groep lopers, die tot nu toe alle edities hebben meegedaan”.

Terugblikkend op afgelopen jaren neemt de organisatie met een lach en een traan afscheid van de 32 van Kampen, het evenement dat in de volksmond ook wel dé voorjaarsklassieker onder de loopevenementen wordt genoemd. Maar de organisatie kijkt ook vooruit naar aankomende editie.

Met vier loopafstanden en laag inschrijfgeld, houden we de 32 van Kampen laagdrempelig. Het wordt dus een ‘loopfeest’ voor iedereen aldus Rudy Schilder.

De organisatie trekt aankomende editie nog één keer alle registers open en bundelt het beste van de negen voorgaande edities samen in de ‘Lest best’ editie. Zo zal er voor alle lopers een speciale ‘32’ herinneringsmedaille ontworpen worden. Ook zullen alle verzorgingsposten langs het parcours feestelijk aangekleed worden.

Dat de animo voor het evenement groot is in Kampen blijkt uit de hardloop clinic in januari met 135 lopers van start is gegaan, ter voorbereiding op 28 maart. Maar uit de voorinschrijving, die op 22 maart sluit, blijkt de 32 van Kampen ook buiten kampen populair te zijn. Alle provincies zullen vertegenwoordigd zijn op zaterdag 28 maart.

“Lopers uit Maastricht tot Delfzijl zullen aan de start staan”.

De 32 van Kampen was in de begin jaren uniek, maar tegenwoordig zijn er al meer van dit soort evenementen. Het stoppen van de ‘32’, brengt ook weer nieuwe kansen met zich mee. AV Isala’96 is opzoek naar een nieuw verfrissend concept, dat weer jaren mee kan. Er zijn ideeën voor een bruggenloop met parcours over de stadsbrug en molenbrug, waarbij de deelnemers al lopend uitzicht hebben op het historische stadsfront van Kampen.

Máár eerst is het aftellen geblazen naar de laatste editie van de 32 van Kampen.

Inschrijven kan via: www.32vanKampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*