Het nieuwe boek ‘Breekbare Vrijheid’ van Carola Penterman uit Wilsum is verschenen

Op vrijdag 3 december is het nieuwe boek ‘Breekbare Vrijheid – Is in liefde en oorlog écht alles geoorloofd?’ van Carola Penterman verschenen. 

Op een kille avond in januari 1945 wordt het slaperige dorp Groensinge opgeschrikt wanneer er een geallieerd vliegtuig neerstort. Slechts één van de bemanningsleden, de Canadese Billy Young, overleeft de crash. Dat ene moment waarop het toestel neerkomt in een Hollands veld heeft grote gevolgen voor een aantal dorpsbewoners. Maria Jacobs wordt gevraagd te helpen met het verzorgen van de gewonde vliegenier. Door hiermee in te stemmen komt ze uiteindelijk voor een bijna onmogelijke keus te staan. De laatste oorlogsmaanden zijn gevuld met haat en verraad, maar óók liefde. Helaas laat de bevrijding nog wel even op zich wachten… Bovenal rijst de vraag: is écht alles geoorloofd in liefde en oorlog?

Over de auteur

Carola Penterman (1987) is getrouwd en moeder van vier kinderen. Sinds haar jeugd schrijft ze korte verhalen over droomwerelden vermengd met realiteit. Al jaren droomde ze ervan ooit een eigen boek in handen te mogen hebben. Maar dan wel een boek dat ze zelf zo graag zou willen lezen. Dat het thema van dit verhaal de Tweede Wereldoorlog zou worden, was eigenlijk vanzelfsprekend door de affiniteit die Carola al heel jong met dit onderwerp had. Feiten en fantasie werden verwerkt tot de roman Breekbare Vrijheid.

Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.


Misschien ook interessant voor jou:

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*