Het wel en wee bij Go-Ahead Kampen.

In deze column blik ik terug op de afgelopen 10 jaar bij onze mooie voetbalvereniging Go-Ahead Kampen. Ook kijk ik naar de toekomst. Mijn naam is Robert Hamer, 28 jaar en ben al een jaar of 15 een zeer trouwe en fanatieke supporter (de laatste jaren alle competitie, beker en oefenwedstrijden aanwezig) en sinds 18 september 2013 officieel actief als verslaggever. Tevens zit ik in de commissie communicatie & PR en ben leider van de C1. Binnen het amateurwereldje (hoofdklasse/1e klasse) ben ik dan ook goed bekend en ik volg alles op de voet. Verschillende onderwerpen komen hieronder aan bod.

Emoties horen bij het voetbal en het verbind ons allen. Blijdschap en teleurstelling zijn tevens inherent aan het spelletje. In de periode tussen nu en 2005 is er een hoop gebeurd binnen onze voetbalvereniging Go-Ahead Kampen. De mooiste momenten waren toch wel de 2 promoties naar de hoofdklasse en het winnen van de beker. Onder leiding van hoofdtrainer Raymond Schuurman wonnen we op 4 juni 2005 met 1-4 in Scherpenzeel van toenmalig hoofdklasser TOGR uit Rotterdam en op 1 juni 2012 versloegen we HZVV uit Hoogeveen met 0-3. Toen onder leiding van trainer Marcel van der Steege. Beide keren werd de promotie naar de hoofdklasse zeer uitbundig gevierd door iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. Op 23 mei 2009 wonnen de rood-gelen de Beker Oost door met maar liefst 5-0 te winnen van zondag hoofdklasser Quick’20 uit Oldenzaal. Dat was een unieke prestatie in de geschiedenis van de club!

Het positieve clubrecord werd onder aanvoering van Marcel van der Steege in 2012 verbeterd. Tussen 28 januari 2012 (2-0 overwinning op DTS’35 uit Ede) en 21 april 2012 (1-2 overwinning bij DOS’37 uit Vriezenveen) werden er in de 1e klasse D, 11 wedstrijden op rij gewonnen.

Onze aanvoerder Jurrian Zandbergen heeft alle jaren tussen 2005 en 2015 als speler meegemaakt en ik wil hem dan ook gerust een boegbeeld noemen van Go-Ahead Kampen. Onlangs wist de spits in de uitwedstrijd bij DOS’37 (0-2 winst) zijn 100e doelpunt te scoren en inmiddels staat de teller op 102 officiële doelpunten. Een unieke prestatie en we hopen allen dat we nog een aantal jaren kunnen gaan genieten van zijn klasse!

Naast alle positieve gebeurtenissen hebben we natuurlijk ook te maken gehad met tegenslagen. Op 8 mei 2010 werd er in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg (0-1) na 5 seizoenen hoofdklasse gedegradeerd naar de 1e klasse en vorig seizoen was degradatie naar de 1e klasse D wederom een feit. In Wierden werd bij SVZW met 5-1 verloren en doordat DETO Twenterand onverwachts won bij Flevo Boys degradeerden de rood-gelen rechtstreeks.

Een ander bijzonder moment was het afscheid van onze oud voorzitter Andries Kroeze. Na 13 jaar trouwe dienst gaf hij aan dat het genoeg was geweest en op 24 november 2014 werd de voorzittershamer overgedragen aan onze huidige voorzitter Theo Rietkerk.

Het huidige seizoen 2014-2015 verliep niet zoals verwacht. Na de degradatie van vorig jaar werd er voorafgaand aan dit seizoen als doelstelling vastgesteld om mee te doen om het kampioenschap. Na een dramatische 1e seizoenshelft waarin slechts 11 punten werden gehaald werd er zelfs gevreesd voor degradatie naar de 2e klasse. Na de winterstop hebben onze huidige hoofdtrainer Jan Korte, zijn staf en de spelers echter laten zien dat opgeven niet in hun vocabulaire voor komt. In 2015 werd er in 10 competitie wedstrijden nog maar 1x verloren en kwamen er tot op heden 19 punten bij. Door deze prima reeks kunnen we ons a.s. zaterdag in de beladen stadsderby tegen DOS Kampen officieel veilig spelen. Bij winst is er zelfs nog een kans op de 3e periodetitel. Het kan verkeren!

Hoe zie ik de toekomst tegemoet? In Januari presenteerde Frans van der Kolk (voorzitter van de Businessclub IJsseldata) twee nieuwe topsponsoren. Mateboer Groep B.V. en Heutink en Heij Hypotheken en Verzekeringen uit zijn toegetreden tot de businessclub. Het geeft aan dat mensen/bedrijven zich willen associëren met Go-Ahead Kampen en dat is een goed teken.

Onder aanvoering van onze nieuwe voorzitter Theo Rietkerk en de vice voorzitter Roel Mateboer is er de laatste maanden door het bestuur hard gewerkt om de volledige organisatie door te lichten en waar nodig verbeteringen door te voeren. Dit heeft onder andere geleid tot het aanstellen van Henk Nieuwenhuis als hoofd jeugdopleidingen. De doelstelling van het nieuwe bestuur is om naast ambitie onze eigen identiteit te behouden en op termijn een stabiele hoofdklasser te gaan worden. Hiervoor is Edwin van Nijen uit Zwolle aangesteld. Hij zal na de zomer de eindverantwoordelijke zijn voor ons vlaggenschip en Edwin Starke assisteert hem daarmee. Mits het de TC lukt om de huidige selectie grotendeels intact te houden en er nog één of twee gerichte aankopen worden gedaan, heb ik er alle vertrouwen in dat we volgend seizoen mee gaan doen om promotie naar de zo gewenste hoofdklasse. Door de invoering van de 2e divisie in 2016 zal er het komende seizoen een verplichte promotieregeling zijn. Het seizoen 2015-2016 wordt in alle opzichten een cruciaal seizoen. Al met al kan ik als insider gerust de conclusie trekken dat de toekomst er rooskleurig uit ziet voor onze familiaire, warme en gezellige vereniging. Go-Ahead Kampen in voor en tegenspoed!

Tot ziens langs de velden…

Robert Hamer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*