Higher Level geeft met dubbelconcert kerstboodschap door

De voorbereiding van dit geweldige kerstproject, begon anderhalf jaar geleden. De eerste liederen kregen een plek in het programma en het thema :”Heaven came to earth” werd geboren. Daar waar de hemel de aarde raakt, daar waar Jezus mensen harten aanraakt, daar veranderd iets. Dan is het leven nooit meer hetzelfde.

Ria van Dijkhorst kreeg een ingeving over de vormgeving van het kerstproject, niet wetende dat een goede kennis van haar Hannah Riphagen, (die kunstenares is) ook een ingeving kreeg over een nieuw te schilderen schilderij.

De foto is een concept van het schilderij, waar Hannah Riphagen maanden geleden aan begonnen is. Dit concept is uitgewerkt en het resultaat is werkelijk prachtig geworden. Het is als het ware, de rode draad tijdens de kerstconcerten. Het verhaal er omheen hoe dit alles tot stand is gekomen, wil “Higher Level” graag met de aanwezigen delen.

Het schilderij, dat een vierluik is geworden, krijgt een speciale plek, zodat iedereen die aanwezig is in de stadsgehoorzaal, het kan aanschouwen.

concept schilderij

KAMPEN – Gospelkoor Higher Level uit Kampen geeft op woensdagavond 24 december aanstaande een dubbelconcert in de Kamper Stadsgehoorzaal. Het koor zal eigen repertoire ten gehore brengen, maar ook samenzang staat op het programma. Daarnaast wordt het koor ondersteund door begeleidingsband Gware, rapper Benji en een drietal danseressen.

Higher Level staat onder leiding van Ria van Dijkhorst. Een keer in de twee jaar geeft het koor een dubbelconcert op kerstavond. Ook dit jaar wordt een interactief optreden verzorgd in een unieke kerstsfeer. Het thema waar het tijdens deze avond om draait is ‘Heaven came to earth’.

Higher level2Ria van Dijkhorst vertelt: ‘Het is jarenlang mijn wens geweest een koor te leiden, wat net iets anders dan andere koren is. Dat is met Higher Level gelukt. Een punt waarop Higher Level anders is, is het microfoongebruik. Bij ons heeft elk koorlid een eigen microfoon tot zijn of haar beschikking, waardoor de klank van het koor nog intenser is.’ ‘Ik heb zelf zeven jaar bij Forever Worship gezongen. Het is een koor van formaat, waarmee ik ook door Amerika heb gereisd. Het leek mij niet onmogelijk om een soortgelijk koor op te richten in Kampen. Ik heb God toen gebeden of hij mij daar mee wilde helpen en de juiste mensen op de juiste plek wilde brengen. Hij heeft mijn gebed verhoord en tijdens de eerste editie van Sail Kampen traden wij voor het eerst op. Mijn wens is in vervulling gegaan’, aldus Ria.

‘Het begeleiden van het koor, doe ik nog steeds met heel veel plezier. We zijn nu met een mooie groep enthousiaste leden die een hart hebben voor God en muziek. Een keer in de veertien dagen wordt er op de donderdagavond geoefend in een basisschool. Ik verwacht dat de leden dan ook hun huiswerk hebben gedaan, zodat we zonder haperingen aan de slag kunnen. Naast het gezellig samen zingen, zijn de leden er ook voor elkaar in moeilijke tijden. Dat vind ik wel heel mooi om te ervaren’, vertelt Ria.

‘Tijdens het concert zullen wij worden ondersteund door onze vaste begeleidingsband, Gware genaamd. Het koor en de band versterken elkaar prachtig. Dat vind ik heel gaaf om te zien. Ook rapper Benji zal een unieke rap in kerstsfeer opdragen. Samen verzorgen wij de avond rondom het thema ‘Heaven came to earth’. De Heere Jezus werd geboren en kwam vanuit de hemel op aarde. Wat mij hier op deze aarde staande houdt, is dat als je een relatie hebt met Jezus, je nu al een stukje hemel op aarde mag ervaren. Het is mijn wens om die boodschap op kerstavond mee te geven.’

Om 18:45 uur is de zaal open, waarna om 19:00 uur het eerste concert zal starten. Om 21:00 uur is de zaal opnieuw toegankelijk voor publiek. De aanvang van het tweede concert is 21:30 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en iets te drinken.
De voorverkoop van de kaarten is gestart op maandag 1 december. U kunt de kaarten reserveren via www.stadsgehoorzaalkampen.nl of bellen naar de Stadsgehoorzaal. Meer informatie kunt u vinden op de Facebookpagina of op de website van het koor: www.higher-level.nl.

Het koor hoopt van harte u tijdens een van de concerten te ontmoeten!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*