zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIngezondenHilde Palland (CDA) hoog op kieslijst voor Tweede Kamer

Hilde Palland (CDA) hoog op kieslijst voor Tweede Kamer

-

Hilde Palland uit Kampen staat definitief op de zesde plek van de kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Zij is een van de zittende Tweede Kamerleden op de lijst, die een mooie mix van frisse nieuwkomers en ervaren kandidaten bevat. Palland blijft zich graag inzetten in Den Haag voor gezinnen, familiebedrijven en als vertegenwoordiger van onze regio. Palland: “Er valt nog een hoop te doen.”


Vanaf de zesde plek op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen mag Hilde Palland (CDA) uit Kampen opnieuw een gooi doen naar een zetel. Dat is de conclusie na het partijcongres van het CDA op zaterdag 23 september in Den Bosch, waar de leden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief hebben vastgesteld. “Ik ben blij en dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen van de CDA’ers, want ik ben nog niet klaar in Den Haag. Graag ga ik door met mijn inzet voor gezinnen en familiebedrijven. Uiteraard met veel aandacht voor alles wat er speelt in onze regio”, zegt Palland.


Hilde Palland kwam in 2019 in de Tweede Kamer als opvolger van Sybrand Buma. Ze vergaarde de afgelopen jaren bekendheid door onder andere een initiatiefnota over familiebedrijven, die op onderdelen het regeerakkoord van het huidige kabinet behaalde. “Familiebedrijven zijn de stabiele motoren van de economie, werkgelegenheid en lokale gemeenschappen. Dit is het type bedrijvigheid dat de overheid zou moeten willen faciliteren”, aldus Palland.


Begin 2023 schreef zij met het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA een Gezinsvisie, waarin zij pleit voor completere ondersteuning voor gezinnen. Onlangs nam de Tweede Kamer nog een motie van Palland aan om bij de plannen rond de hervorming van het kinderopvangstelsel alle peuters toegang te geven tot voorschoolse educatie voor twee dagen per week. Ook vraagt Palland in Den Haag regelmatig aandacht voor de uitdagingen die in de regio spelen. Lijsttrekker Henri Bontenbal (CDA) noemde Palland ‘een echte ambassadeur van Hanzestad Kampen’, toen hij onlangs een bezoek bracht aan de Bovenkerk.


Gezinnen, arbeidsmarkt en familiebedrijven
De komende periode wil Palland zich vooral inzetten voor concrete maatregelen om gezinnen te ondersteunen, voor een arbeidsmarkt die mensen meer vastigheid en grip geeft op een fatsoenlijk inkomen en de mogelijkheid om werk en thuis te kunnen combineren. Maar ook voor een goede bedrijfsoverdracht aan een volgende generatie voor familiebedrijven blijft zij zich inzetten.


Palland hoopt dat de inwoners van Kampen haar het vertrouwen geven om haar werk in Den Haag voort te kunnen zetten. “Er valt nog een hoop te doen voor bijvoorbeeld gezinnen en ouderen. Ik wil daar graag verder mee aan de slag, ook als vertegenwoordiger van onze regio. Vanaf de zesde plek op de kandidatenlijst ga ik dan ook vol energie en enthousiasme de campagne in.”

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen