woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurHistorische belevenis op 12 November

Historische belevenis op 12 November

-

 

Eten en zitten op de stoel waar de (huidige) koning Willem-Alexander op heeft gezeten, een lezing/bezichtiging van de levensgrote Oranjeportretten en een lezing over o.a. de vraag of Kampen heeft bijgedragen aan het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden. U kunt het allemaal meebeleven op 12 november a.s. met de Historische vereniging ‘Jan van Arkel’ en de Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen.

jan van arkelDertig november is in Scheveningen de officiële start van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden dat duurt tot in 2015. Op Archievendag (19 oktober jl.) heeft het Gemeentearchief Kampen binnen het thema ‘Vorst en Volk ‘ al aandacht aan deze viering besteed o.a. in de vorm van een wandelgids. Vooruitlopend op de landelijke opening op 30 november hebben de Historische vereniging voor de IJsseldelta ‘Jan van Arkel’ samen met de Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen besloten om op 12 november deze 200-jarig herdenking in Kampen eens groots neer te zetten. Zij hebben in een koninklijk drieluik het navolgende programma opgesteld:

Een Koninklijke lezing en bezichtiging van de galerij Oranjeportretten in het Stedelijk Museum Kampen met ontvangst en hapje en drankje na afloop (15.00-17.15 uur).
Een Koninklijk 3-gangen diner in Restaurant De Bottermarck (17.30-19.30 uur) met de kans op de stoel te zitten waarop de toenmalige prins Willem-Alexander ooit heeft gezeten en
Een Koninklijke lezing in zalencentrum De Hanzestad met de titel: ‘Waarom werden we en zijn we nog steeds een Koninkrijk en heeft Kampen daaraan in enige vorm bijgedragen?’( 20.00-22.00 uur).

De lezing/rondleiding langs de Oranjeportretten en de avondlezing worden verzorgd door een kenner op dit gebied, Eelco Elzenga, oud-hoofdconservator van Paleis Het Loo (en oud-stadgenoot).

Voor de lezing/bezichtiging in het museum (€ 6, indien museumjaarkaart of Vriend van het Stedelijk Museum (€ 3)) en voor het diner (€25, incl. 2 drankjes) dient u zich op te geven bij de secretaris van de historische vereniging Jan van Arkel op info@hvjanvanarkel.nl. De ruimte in deze locaties is beperkt dus reageert u tijdig als u van een plekje verzekerd wilt zijn.

Leden van de Historische vereniging Jan van Arkel hebben gratis toegang tot de avondlezing, aan gasten wordt € 2 gevraagd. Voor gasten die in De Bottermarck het koninklijk diner hebben genoten, zal voor de lezing in de Hanzestad zowel een parkeerplek (op te geven bij aanmelding) als een stoel op de eerst rij worden gereserveerd. We houden het graag koninklijk.

Wilt u meer weten over de historische achtergronden van en landelijke activiteiten binnen deze viering van 200-jaar Koninkrijk, kijk dan op http://www.200jaarkoninkrijk.nl/ en de vele doorverwijzende sites.

Met vriendelijke groet,
Stichting Vrienden Stedelijk Museum Kampen
Historische Vereniging ‘Jan van Arkel’

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen