zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeAlgemeenHondenbelasting: Kampen vraagt het hoogste bedrag in Overijssel

Hondenbelasting: Kampen vraagt het hoogste bedrag in Overijssel

-

In Overijssel betalen baasjes in zes gemeenten nog steeds hondenbelasting. Kampen vraagt het hoogste bedrag.

In het verleden gebruikten gemeenten hondenbelasting om overlast van straathonden en hondsdolheid tegen te gaan. Nu schaffen steeds meer gemeenten deze belasting af, maar in 121 van de 342 Nederlandse gemeenten is het nog van toepassing, waarvan zes in Overijssel. In het noorden van Nederland wordt weinig hondenbelasting geïnd, vooral in het midden en zuiden.

In Overijssel betalen baasjes in zes gemeenten, waaronder Enschede en Hengelo, nog steeds hondenbelasting. Kampen vraagt het hoogste bedrag (95,52 euro) en Rijssen-Holten het laagste (25,50 euro), waardoor het een van de goedkoopste gemeenten in het land is. Voor een tweede hond variëren de kosten per gemeente, waarbij Rijssen-Holten het voordeligst is (38 euro) en Hengelo het duurst (145,92 euro).

Foto: Stefan Kroon

Hendrik-Ido-Ambacht rekent het hoogst voor één hond (145 euro), terwijl Heerlen het meest vraagt voor een tweede hond (229 euro). Het geïnde geld wordt niet specifiek gebruikt voor hondsdolheid- of hondenpoepbestrijding; gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze het besteden.

Foto: Jolanda Brouwer

Het nieuws uit Kampen via mail ontvangen?

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen