Hoogtepunten voor Isala’96 tijdens sterk bezet NK Atletiek

Isala Meerkamp vrouwen

Dit jaar was het NK Atletiek verdeelt over 4 dagen. Van 30 juli tot 2 augustus werd dit grote atletiek evenement wederom afgewerkt in het Olympisch stadion te Amsterdam.

Namens Isala’96 kwamen er 6 atleten aan de start. Anneloes de Roo op de 100 meter sprint en 100 meter horden. Op de 110 meter horden de atleten Jeroen van Veen, Sian de Boer en David Albers. Aan de start van de zevenkamp verschenen Gejanne Lussenburg, Jessie Tybout en Lieke Bakker.

Voor Anneloes was het een geslaagd NK, na een periode van blessureleed. Op de 100 meter behaalde ze een nieuw persoonlijk record met een tijd van 12.69 seconden en miste ze op 3 honderdste de halve finale. Op de zaterdag kwam ze uit in de halve finale van het hordenlopen. In een tijd van 14.79 kwam ze in de buurt van haar persoonlijk record en was ze zeer tevreden over haar optreden op het NK.

Voor de mannen hordenlopers, was het voor Sian en David het debuut op het NK. Hun doel was genieten en een persoonlijk record. Beide is gelukt. Sian liep een tijd van 16.47 en David liep 17.45 seconden over dezelfde afstand. Voor Jeroen van Veen was het alweer twee jaar geleden dat hij aanwezig was op het hoogste niveau. Echter het pakte goed uit. Hij liep een mooie tijd van 14.93 seconden en behaalde helaas net niet de finale.

Voor de dames meerkampers was het een meerkamp met ups en downs. De zaterdag begon met een sterke 100 meter horden voor alle dames. Gejanne liep een dik PR van 14.70 seconden. Ook werd deze vorm doorgezet door Lieke en Gejanne op het hoogspringen. Lieke behaalde 1.61 en Gejanne 1.68. Echter voor Jessie eindige haar avontuur als A juniore tussen deze sterke meerkamp vrouwen hier. Met drie foutsprongen op de aanvangshoogte was haar meerkamp voorbij. Op dag 1 moest alleen nog het kogelstoten en de 200 meter afgewerkt worden. Zowel Gejanne en Lieke hielden zich stabiel en sloten de dag af op plek 5 voor Gejanne (30 punten in de plus ten opzichte van beste meerkamp) en plek 7 voor Lieke.

Op dag 2 kwam Lieke Bakker helaas niet meer in actie. Dit wegens ziekte in de nacht. Gejanne moest de eer dus hooghouden voor Isala’96 en dat deed vol overgave. Met een schouderblessure verliep het verspringen iets onder de maat ten opzichte van haar beste prestatie. Vlak daarna volgde het gevreesde speerwerpen. Maar met een afstand van net geen 29 meter heeft ze zich sterk gehouden. Daarna alle ballen op de 800 meter. Op voorhand was er een schema uitgezet om de 5000 punten te behalen en tevens een persoonlijke record en dat pakte goed uit. In een zeer sterk opgebouwde race winst Gejanne de 800 meter te winnen in een tijd van 2.18,97. Deze tijd was goed voor een nieuw persoonlijk record. Alle prestaties bij elkaar leverde haar in totaal 5051 punten, haar tweede beste meerkamp ooit en goed voor een vijfde plaats op het NK 2015.

Voor uitslagen : www.liveresults.nl of www.nkatletiek.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*