woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurIdolen schilderen in het Ikonenmuseum

Idolen schilderen in het Ikonenmuseum

-

 

Op zaterdag 31 augustus wordt in het Ikonenmuseum een schilderworkshop gehouden. De workshop ‘Idool en Ikoon’ wordt georganiseerd door cultuurZIEN in samenwerking met kunstschilder Wouter Berns. De workshop start om 14.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur. De deelnamekosten bedragen € 10, – p.p..

Wat maakt een idool tot een ikoon? Dit inhoudelijke spanningsveld is het onderwerp van de schilderworkshop op 31 augustus. Vroeger werden heiligen of edelen afgebeeld, vandaag zijn het vaak voetballers, rappers, acteurs of zangers. Het afbeelden van ikonen was en is gebonden aan allerlei regels. Bij het afbeelden van hedendaagse idolen is dit eigenlijk niet anders. De workshop start met een korte inleiding, waarin ikonen uit het museum en schilderijen van Wouter Berns de dialoog met elkaar aangaan. Aansluitend schilderen de deelnemers onder begeleiding van Wouter Berns aan ikonen van hun idolen. Belangstellenden kunnen zich tot en met 23 augustus opgeven voor deelname via kunst@cultuurzien.nl of telefoonnummer (038)331 10 24.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

links aartsengel Michael uit het Ikonenmuseum; rechts Sint Christoffel door Wouter Berns

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen