IJVV loopt schade op in titelrace.

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft in de race om de titel opnieuw een deukje opgelopen. Na het verlies van vorige week in Oldenzaal, was ditmaal directe concurrent DZC’68 te sterk. Na een slordige eerste helft, probeerde IJVV zich in het tweede bedrijf te herpakken. Helaas bleef het resultaat uit en werd er verloren met 0-3.

IJVV -1
Na de nederlaag van vorige week tegen De Esch, wachtte IJVV vandaag opnieuw een zware dobber. Directe concurrent nummer 2 kwam op bezoek: DZC’68. De vorige ontmoeting tussen de twee teams eindigde in een 0-3 overwinning voor de ploeg uit IJsselmuiden. Dat de bezoekers iets goed te maken hadden, stond als een paal boven water.
IJVV-trainer Brugt Bergsma moest noodgedwongen schuiven in zijn elftal door de schorsing van Jorian Wellenberg. Gerjon van den Berg schoof een linie terug, wat het basisdebuut van A-junior Tim Roeland betekende. Deze achternaam komt u wellicht bekend voor. Tim is alweer de derde generatie Roeland die het tricot van IJVV 1 om zijn schouders draagt. Zijn opa Jan-Willem en vader Hans gingen hem voor.
Iets over drieën floot scheidsrechter Beltman voor het beginsignaal. Één minuut later werd DZC al erg gevaarlijk met een doelpoging die door sluitpost Fix werd gekeerd. IJVV begon slordig en de bezoekende ploeg nam al snel het heft in handen. Met veel balbezit, beweging en fysieke kracht probeerde men het spel van IJVV te ontregelen. IJVV kon tegenover dit geweld alleen enkele lange ballen zetten, die verder geen direct gevaar opleverden. Tot aan minuut 17 was er daarom ook slechts één hoogtepunt te noteren: een loslopende hond die als een dolle achter de wedstrijdbal aan holde. Enkele minuten later was het echter ook meteen raak. Gerjon van den Berg vloerde de behendige speler van DZC en scheidsrechter Beltman wees resoluut naar de stip. Oog in oog met Jasper Fix faalde Luuk Jansen niet, 0-1. IJVV was het even helemaal kwijt en de gasten roken bloed. Vier minuten later was het opnieuw raak. Een vrije trap op een ongevaarlijke plek aan de rechterkant van het veld werd voor het doel gegooid. De bal werd vervolgens door doelman Fix in het eigen doel geslagen. Scheidsrechter Beltman vond het niet nodig de elleboog die onze sluitpost kreeg af te fluiten, waardoor de 0-2 op het scorebord kwam. In het restant van het eerste bedrijf gebeurde er weinig. Marvin Ruiter loste in de dertigste minuut het eerste schot van IJVV kant, de bal verdween ruim over. Luttele minuten later deed Tim Roeland alles goed, maar verdween zijn schotje net naast de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust stond de scheidsrechter opnieuw in de belangstelling. Na een handsbal van een verdediger van DZC’68 mocht Chiel Buikema aanleggen vanaf elf meter. Buikema schoot hard, maar doelman Job Tadema en de paal brachten redding. De aanvoerder (!) van de gasten vond het vervolgens nodig de bal, terwijl deze al ruim achter was, keihard het publiek in te roeien. Opnieuw vond de leidsman het niet genoeg om in te grijpen en floot hij voor de rust.
Na de rust gaf IJVV iets meer gas. Jasper Fix moest zich in de rust overigens noodgedwongen laten vervangen door Albert-Jan Meuleman. In de eerste minuten na de thee begon IJVV wat beter te voetballen en creëerde het enkele kleine kansjes. Roelof van den Berg kreeg de grootste. Zijn schot verdween net naast. Enkele minuten later sloeg DZC genadeloos toe. Goaltjesdief Wout Blasman lobte de bal over sluitpost Meuleman heen. De 18-jarige spits scoorde hiermee alweer zijn 22ste doelpunt van het seizoen. Het restant van de wedstrijd was een beetje plichtmatig. Er kwamen voor beide ploegen niet echt veel kansen meer. De ingevallen Martijn de Kleine schoot naast en aan de andere kant bracht Meuleman redding op een inzet van de DZC aanvaller.
IJVV heeft even de tijd om op adem te komen, aangezien men volgende week een vrije zaterdag heeft. Op zaterdag 23 april staat namelijk weer een zware wedstrijd op het programma. Op Sportpark Gerner kruist men de degens met ASC’62.

IJVV: Jasper Fix (45′ Albert-Jan Meuleman), Husain Al-Waily, Danny van den Berg, Gerjon van den Berg, Marc van Dieren (64′ Jelle van Putten), Sander Morren, Marvin Ruiter, Tim Roeland, Roelof van den Berg (74′ Martijn de Kleine), Lenhard de Velde, Chiel Buikema.
DZC’68: Job Tadema, Jody Keuben, Jordy Nijholt, Frank van Tent Baking, Nick Abbink, Luuk Jansen, Jordi Adriaanse, Robin Faber, Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman, Rutger Ebbers.