IJVV moet winnen in Dalfsen zaterdag.

IJSSELMUIDEN – Na een voetbal vrij weekend pakt aanstaande zaterdag ons vlaggenschip de competitie weer op. Met nog vier wedstrijden op het programma blijft de strijd om de titel ongemeen spannend. Aanstaande zaterdag wacht de clash in Dalfsen tegen de nummer 5: ASC’62.

IJVV -1
De ‘weken van de waarheid’ blijken vooralsnog niet erg succesvol voor de ploeg van trainer Brugt Bergsma. De wedstrijden tegen de directe concurrenten De Esch en DZC werden verloren met respectievelijk 4-2 en 0-3. Daarnaast werd er gelijk gespeeld tegen Hulzense Boys en AVW’66 en werd de enige driepunter gepakt tegen Oranje Nassau. ASC’62 doet het ietsje beter in de afgelopen vijf wedstrijden. De ploeg uit Dalfsen verloor van De Esch en Den Ham, speelde gelijk tegen Oranje Nassau en won van DOS Kampen en VV Dieren.
De wedstrijd op Sportpark den Uithoek werd moeizaam gewonnen door de ploeg uit IJsselmuiden. In minuut 30 was het Lenhard de Velde, die na voorbereidend werk van Chiel Buikema, de 1-0 liet aantekenen. Na deze goal was het de bezoekende ploeg die een tandje bijschakelde. Enkele goede kansen werden onbenut gelaten. Direct na de rust was ASC opnieuw dichtbij de gelijkmaker, wat het startsein bleek voor een aanvallend offensief. De terechte gelijkmaker van Chiel Pasman viel slechts enkele minuten voor tijd uit een makkelijk gegeven strafschop. IJVV bleef niet bij de pakken neerzitten en wist alsnog de volle buit te pakken. Diep in de blessuretijd was het opnieuw de tandem Buikema – De Velde die succesvol bleek. In de omschakeling brak de snelle Chiel Buikema uit en bediende De Velde op maat. De spits trof via de paal het doel, waardoor de drie punten in eigen huis bleven.
Voor IJVV blijven de belangen bij dit duel hoog. De twee nederlagen dienen weggepoetst te worden en er moeten snel punten worden gepakt om in het spoor te blijven van de drie clubs bovenaan de ranglijst. Dat het aankomende zaterdag een lastig middagje wordt op Sportpark Gerner, moge duidelijk zijn. Aan IJVV de taak te reageren op de mindere resultaten van de afgelopen tijd. Speelronde 23 ziet er in zijn geheel als volgt uit:

ijvv den uithoek