IJVV verliest bij koploper De Esch geheel terecht na slap begin van de wedstrijd

Oldenzaal –IJVV kon helaas, ondanks de steun van veel publiek, niet de koppositie pakken bij De Esch. Het liep tegen een dure 4-2 nederlaag aan. Het team van Brugt Bergsma kwam niet fel genoeg uit de startblokken om een overwinning af te dwingen tegen de lijstaanvoerder.ijvv logo

De thuiswedstrijd tegen De Esch was een waar spektakel waarbij het uiteindelijk 2-2 werd. Vandaag waren de verhoudingen binnen het veld duidelijk anders. De Esch nam al heel vroeg het initiatief in de wedstrijd. IJVV leek niet het besef te hebben dat er vandaag dure punten konden worden bijgeschreven. Dit verklaarde coach Brugt Bergsma ook ‘’De eerste 20 minuten beginnen we gewoon te slap. We leken wat te hautain en dat mag gewoon niet. We moeten juist beginnen met strijd door arbeid te leveren en duelkracht, dat ontbrak gewoon in de eerste 20 minuten.’’
IJVV keek al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan. De Esch kwam in de 30e minuut op voorsprong en IJVV kreeg hierna nog een grotere tik te verwerken toen in de 32e minuut de 2-0 voor de thuisploeg viel. In een klutssituatie was het doelman Jasper Fix die tegen het been van de nummer 9 van De Esch schoot en hiermee hielp hij onwelwillend de titelfavoriet in het zadel.
Chiel Buikema kon nog geen minuut later de aansluitingstreffer aan tekenen, maar na de doelman omspeelt te hebben was de hoek waaruit hij moest schieten te moeilijk en hierdoor smoorde de kans. In de 41e minuut komt IJVV nog tot een uitgelezen kans, maar deze wordt helaas niet benut.

Het was na rust zichtbaar dat coach Brugt Bergsma zijn manschappen goed had toegesproken in de theepauze, want na rust liet IJVV een heel ander gezicht zien. Het kwam getergd het veld op.
Toch was de eerste mogelijkheid na rust ook weer voor De Esch. Een inzet van hen spatte uiteen op de paal. IJVV bleef zodoende in de wedstrijd en in de 56e minuut zorgde Chiel Buikema voor de aansluitingstreffer. Een vrije trap randje zestien was aan hem wel besteed en met een goede inzet gaf hij de sluitpost van De Esch het nakijken. IJVV richtte zich verder op, maar werd in de 67e minuut weer afgetuigd en uit het niets viel de 3-1. Hiermee viel de wedstrijd al vroeg in het slot. Er werden nog wat wissels doorgevoerd bij IJVV. Tim Roeland (debutant) verving Marvin Ruiter in de 68e minuut en in de 75e minuut volgde een aanvallende wissel: Marc van Dieren verliet het veld voor Martijn de Kleine.
Het verse bloed binnen de ploeg kon het tij ook niet meer keren. In de 80e minuut viel het doek definitief voor IJVV doordat de Esch de 4-1 aantekende. In de 89e minuut maakte Sander Morren met een mooie treffer de einduitslag met de 4-2 nog wat draaglijker, maar ook niet meer dan dat.
Er is natuurlijk nog niets verloren voor IJVV. Volgende week wacht tegenstander DZC’ 68. IJVV bewaard goede herinneringen aan het eerste treffen met de ploeg uit Doetinchem. Toen won men in een uitwedstrijd met 3-0. Het was de sportieve ommekeer in de competitie. Mogelijk volgende week weer de beschikking over de nu nog geblesseerde Lenhard de Velde. Hij ontbrak vanwege een blessure aan zijn rug. ,,We hebben nog 5 wedstrijden te gaan, we moeten nu alles winnen, als dit lukt dan kan het nog steeds zo zijn dat we aan het eind van de rit kampioen zijn.’’ Besloot IJVV trainer Brugt Bersma.