donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportIJVV verslaat WVF op mistig Den Uithoek.

IJVV verslaat WVF op mistig Den Uithoek.

-

Onder leiding van kersverse trainer-coach Lindeboom heeft IJVV een zege op WVF behaald. Op een mistig sportpark gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar liepen de Zwollenaren vrijwel 90 minuten lang in alle facetten achter de feiten aan. Dankzij iet wat meeval, maar vooral veel teamgeest, werd een 2-0 (1-0) overwinning door de thuisploeg over de streep getrokken.
Na het eerste kwartier kon opgemaakt worden dat de nieuwe trainer van de IJsselmuidenaren graag wil voetballen via het middenveld. Centrale middenvelder Morren kwam veelvuldig de bal ophalen om vervolgens tot het creëren van kansen te komen. Dat laatste lukte in de eerste helft zeer moeizaam, tot prompt de bal zowaar in het doel lag aan de kant van WVF. Een lage voorzet van De Velde werd door een verdedigend been vakkundig binnengewerkt (1-0, 23’). Reden voor de bezoekers, die tot dan toe IJVV het spel lieten, meer aanvallende intenties te tonen. Technisch hoogtepunt (red.) van de wedstrijd kwam op naam van de rechtsbuiten van WVF. Na een crosspas werd door een perfecte aanname in de beweging verdediger Van den Berg het bos ingestuurd. De aanvaller schoot vervolgens wel de bal strak in het vangnet. Een inleiding op een sterkere fase van WVF, waarin zij twee maal gevaarlijk werden via spelhervattingen. De met afstand sterkste speler van de bezoekers, de op 10 spelende Van der Vegte, begenadigd met een fijne linker, mocht twee keer aanleggen binnen scoringspositie. Doelman Fix was beide keren prima bij de les, waardoor IJVV zonder schade bleef. In de slotminuten van de eerste helft waren beide ploegen nog eenmaal dreigend. Een grote kans voor WVF werd verhinderd door een sterk verdedigend blok, waarna in de tegenaanval Roeland op avontuur ging. Laat twee man staan, maar beloont zichzelf niet door recht op de doelman af te vuren. Ruststand: 1-0.

De Zwollenaren besloten na de thee echt op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In de 55e minuut resulteerde dit in de tot dan toe beste kans van de wedstrijd. Vrij bij de 2e paal kon twee maal afgedrukt worden, maar doelman Fix en verdediger Van den Berg brachten redding. Zaak voor IJVV om het sterker wordende WVF terug te dringen, maar het lukte de thuisploeg zeer spaarzaam om bij omschakelingen de bal in de ploeg te houden. Wel lukte het enkele keren scherp te counteren, waarbij twee flinke kansen ontstonden. Beide keren was het Roelof van den Berg die kon scoren. Bij de eerste mogelijkheid schoot hij hard, maar recht op de keeper af. Even later was hij bij een pass over de Zwolsche defensie eerder bij de bal dan de doelman, maar de bal ging net over het doel heen. Helaas kwamen beide heren hierbij flink met elkaar in botsing, waarna Van den Berg geblesseerd naar de kant moest.

Richting het einde van de wedstrijd, toen ook de mist steeds hardnekkiger werd, kwam WVF steeds minder dreigend in de buurt van het doel van IJVV. Beslissingen van de goed fluitende scheidsrechter zaten steeds tegen, wat resulteerde in wanhopig gemekker her en der. IJVV besloot vijf minuten voor tijd de wedstrijd op slot te gooien. Via een prima uitgespeelde aanval kon Roeland binnen schuiven op een strakke voorzet van invaller Simic (2-0, 86’). Daarmee waren de drie punten wel in de tas voor de thuisploeg, hoewel de bank nog niet durfde te juichen, na het catastrofale slot in Dalfsen van twee weken terug. Voor paniek of angst was echter geen reden, want WVF was geknakt.
Na twee nipte nederlagen kan IJVV weer drie punten bijschrijven bij het totaal. Een wedstrijd die niet hoogstaand was, maar waarin wel alle spelers een voldoende haalden en ze als team ten strijde gingen. Een prettig debuut voor nieuwbakken coach Lindeboom, die in de resterende wedstrijden voor de kerst met zijn ploeg aansluiting zal moeten vinden met de subtop.

Opstelling IJVV: Fix; IJzerman, van Putten, Visscher, D. van den Berg; Morren, Ruiter (G. van den Berg, 66’), Roeland; R. van den Berg (Simic, 74’), de Velde, Buikema.