IJVV vrouwen starten seizoen met zege

Het vrouwenvoetbalteam van IJVV startte afgelopen zaterdag de competitie tegen ESC uit Elburg. Het werd een succesvolle middag voor de IJsselmuider voetbalvrouwen, het bezoekende team werd met een flinke nederlaag naar huis gestuurd.

ijvv-dames

Al vroeg in de wedstrijd was de eerste kans voor ESC Elburg, de bezoekende ploeg bleef vervolgens de eerste minuten druk bleef zetten op de verdediging van IJVV.  De IJsselmuider dames  speelden wat gehaast en konden daardoor moeilijk het balbezit behouden. IJVV probeerde er wel met een snelle omschakeling uit te komen maar meerdere keren stonden de voorhoede speelsters buitenspel.

Voorzichtig kantelde het spel naar de helft van Elburg. Na goed doorzetten van Jeannine Kuijper, kwam de bal voor de voeten van Marissa Toeter, die vervolgens op goal kon schieten maar helaas niet overtuigend genoeg. Vooralsnog was IJVV ongevaarlijk. Toch kwamen er steeds meer kansen voor IJVV. Een goede crosspass van Naomi Visscher op Willemijn Harms, die de bal bij Liza de Raad kwijt kon en Liza de bal goed klaar kon leggen voor Esther Spans die op goal schoot maar dit was een makkelijk houdbare bal voor de keepster van Elburg. Elburg werd hierna weer dreigend door de lange bal naar voren te spelen. Er was een doorgebroken speelster, waarop Jeannine Kuijper een zeer nuttige overtreding buiten het 16 meter gebied van IJVV moest maken. Geen kaart, wel een vrije trap voor Elburg. Na een korte periode van kansen voor IJVV was het nu dus weer Elburg dat het spel probeerde te maken aan de kant van IJVV. Tot daar Mischa Tromp was die de bal kreeg, goed opendraaide en een mooie steekpass tussen de verdediging van Elburg door op Naomi Visscher gaf, die 1 op 1 met de keepster stond en beheerst afrond. 1-0 IJVV! Een beetje tegen de verhouding in maar IJVV maakt in tegenstelling tot Elburg de kansen uiteindelijk wel af. Toch bleven er nog steeds wat kansen komen voor Elburg, maar helaas ook een snel geschoten afstand schot ging maar net langs de goal van IJVV. Aan het einde van de tweede helft was duidelijk te merken dat de meeste speelsters van Elburg conditioneel al op haar tandvlees liepen. Zaak voor IJVV om het tempo hoog te houden en de voorsprong te vergroten. Het uitverdedigen van Elburg ging moeizaam, waardoor IJVV de bal op kon vangen en er weer een kans ontstond voor Marissa Toeter. Het spel ging zo nu en dan toch nog over en weer en de bal belandde voor de voeten van onze keepster Annegreet van den Berg, die de bal diep schoot naar Willemijn Harms, Willemijn die de bal meegaf aan Naomi Visscher, die mooi de combinatie zocht met Liza de Raad en vervolgens was het weer Naomi Visscher dat beheerst de bal langs de keeper schiet. 2-0! Rust.

In de rust vond er de eerste wissel plaats voor IJVV, Larissa  Smit kwam het veld in voor Esther Spans. De tweede helft was begonnen en ook nu was het de eerste minuten een gebrek aan concentratie aan de kant van IJVV en had wat moeite met het uitverdedigen. Toch IJVV kwam er weer goed uit door wederom een snelle omschakeling. Larissa die de bal perfect meegeeft aan Liza de Raad, die de bal voor kon geven maar helaas Larissa Smit niet kon bereiken. De tweede wissel vond plaats aan de kant van IJVV. Liza moest het veld verlaten voor Kim Zandbergen. Na deze wissel was het weer Elburg dat gevaarlijk werd en de bal op de paal schoot. Niet veel later schiet de nummer 8 van Elburg met een goede individuele actie de bal in de verre hoek. 2-1. Waarop de trainer van Elburg uitbundig reageert en één van zijn beste dans moves aan ons liet zien… Een paar minuten na deze kleine tegenslag, was het IJVV dat de voorsprong kon uitbouwen naar 3-1. Door hard werken van Naomi Visscher en een goede strakke steekpass op Larissa Smit, kon Larissa de bal gemakkelijk maar strak langs de keeper schuiven, 3-1! Een goed geïmiteerde dans move van onze trainer als gevolg… Een kleine tien minuten na dit doelpunt was het weer raak voor IJVV! De keepster van Elburg kwam niet overtuigend genoeg haar doel uit om de bal weg te schieten, Naomi zette goed door en maakt haar derde doelpunt deze wedstrijd, 4-1! Typerend voor de wedstrijd was daar weer Elburg dat alleen op onze keepster afging, achtervolgt door Jeannine Kuijper maar het mooi af kon ronden door een boogballetje over onze keepster heen te schieten, 4-2. Met nog ruim 10 minuten op de klok, was er de laatste wissel voor IJVV. Marissa maakte plaats voor Laura van Dijk. Veel kansen zijn er deze laatste minuten niet meer geweest maar door een mooie crosspass van Laura van Dijk op Naomi  Visscher die scherp stond, wist ze haar vierde doelpunt te maken! 5-2! In één van de allerlaatste minuten leken de dames dit kunststukje te herhalen, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat er door de scheidsrechter een overtreding was gezien. Eindstand eerste competitie wedstrijd, 5-2!
Volgende week speelt vrouwen 1 om half 3 uit tegen Wijhe ‘92.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673