In beeld: Broshuis-konvooi onderweg naar Truckstar Festival Assen

Foto van auteur

Op vrijdag 29 juli, heeft een groot speciaal transport konvooi met meer dan 100 beladen combinaties afgerezen naar het Truckstar Festival in Assen. Dit moment was voor veel chauffeurs en bedrijven het begin van de zomervakantie. Het konvooi is om 18:00 gezamenlijk vanuit Kampen vertrekken en zijn rond 21:00 aangekomen bij het TT Circuit in Assen.

Konvooi
Speciaal transport vervoerders vanuit heel Nederland, maar ook Ierland, Duitsland en Noorwegen hebben deelgenomen aan het konvooi. De trailers habben een breed scala aan ladingen zoals graafmachines, oldtimers, lange heipalen en landbouw tractoren. De start locatie was de fabriek van trailerproducent Broshuis B.V.. Zij organiseren jaarlijks dit konvooi naar Truckstar, om samen met de speciaal transport chauffeurs de vakantie in te luiden. “Na 2 jaar afwezigheid kijken we er erg naar uit om weer samen met de chauffeurs op pad te kunnen en te genieten van het Truckstar Festival. Daarom pakken we dit jaar extra uit, met een groter konvooi dan ooit. ” meldt Jelke de Jong, een van de organisatoren van het konvooi binnen Broshuis B.V..

Route
Het konvooi is vanuit Kampen vertrokken via de N50, om vervolgens via de A28 naar Assen af te reizen.

Terugreis
Ook het uitrijden voor de terugreis is een spektakel. Deze zal op 31 juli om 16:00 starten bij het TT Circuit in Assen. Het speciaal transport konvooi vertrekt als eerst via de A28 richting Hoogeveen, daarna zullen alle andere deelnemers aan het Truckstar Festival volgen.

Truckstar Festival
Het Truckstar Festival is het grootste truckfestival van heel Europa. Op 30 en 31 juli verzamelen meer dan tweeduizend vrachtwagens zich op het TT Circuit in Assen. Dit festival is bij te wonen als bezoeker. Voor meer informatie zie: https://truckstar.nl/truckstar-festival-home/

KampenOnline en RTV IJsselmond zonden het vertrek live uit:

Onderstaand een foto-impressie van Pascal Winter & Mitchell Boswijk:

Gerelateerde Berichten

1 gedachte over “In beeld: Broshuis-konvooi onderweg naar Truckstar Festival Assen”

  1. Zeg maar dag met je handje tegen het milieu! Wat een waanzin, bedankt Broshuis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: