Inburgeren met badminton

Een volle zaal afgelopen woensdag in sporthal Cellesbroek! Studenten van W&L Opleidingen kwamen badmintonnen bij Badminton club Kampen.

badminton logoVoor enkele van hen was het de eerste keer dat ze een racket in de handen hadden. Door Rudy de Munnik van BC Kampen werden kort de spelregels uitgelegd en dat is best lastig als je allemaal verschillende talen spreekt! Een kwestie van gewoon beginnen dus en al spelende ervaren en laten zien wat de regels en tactieken zijn.

Er werd een toss-toernooi gespeeld, waardoor elke ronde andere viertallen samen speelden. Per ronde zag je het spel zienderogen verbeteren en ook de lol in het spel toenemen. Het was voor zowel de BC Kampen als de studenten een gezellige en sportieve avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

W&L Opleidingen organiseert inburgeringscursussen op maat. Zij wilden met vijf teams meespelen met het Veltman Badminton Bedrijventoernooi, maar konden niet meer geplaatst worden. Deze woensdagavond werd als alternatief georganiseerd.