donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportInternationale steptop komt naar Nederland eind mei

Internationale steptop komt naar Nederland eind mei

-

KAMPEN – In kampen zijn de voorbereidingen gestart voor de opening van de Europese stepcompetitie 2014, de IKSA eurocup. Nederland opent deze internationale competitie met een stepweekend in Kampen en Biddinghuizen op zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014. De organisatie verwacht meer dan 100 steppers uit vele landen aan de start.

Het steppen als sport is nog niet overal bekend, maar het groeit gestaag. “Er komen steeds meer landen bij in onze sport. Bij het WK steppen in 2008 hadden we 9 landen aan de start en bij het WK in 2012 stonden er reeds meer dan 20 landen aan de start, veel met complete teams. De sport wordt steeds breder, ontwikkelt zich verder met meer disciplines. Zo is de Nederlandse stepbond NAF als eerste bond ter wereld afgelopen winter gestart met een stepcross-competitie (naast de bestaande Kickbike Cup zomer-wegcompetitie). We verwachten heel wat volk in Kampen en Biddinghuizen aan start straks eind mei”… aldus S. Bouman van de Nederlandse Autoped Federatie.

stepEn dat de footbike scene groeit is goed te merken online. Veel stepmerken zijn er bij gekomen, de stepverhuurbedrijven poppen uit de grond, het aantal verkooppunten is niet meer te overzien, carbon is al heel gewoon, de eerste stepframes van titanium zijn al gesignaleerd. En zelfs het wielerland Vlaanderen, heeft sinds een paar maanden een eigen stepbond. Kortom een spurt aan groei zo lijkt het.
Ook inschrijving voor de traditionele step evenementen zijn drukker dan voorgaande jaren. Zo was de Elfsteden steptocht organisatie genoodzaakt de inschrijvingen in januari al sluiten. Ze hadden binnen een paar weken de limiet al bereikt qua deelname. Dat zelfde geldt voor de Afsluitdijk steptijdrit, een 31 jaar oude stepklassieker. Ook deze organisatie is aan het overwegen eerder dan gepland haar inschrijvingen te sluiten. Iets dat zeer uitzonderlijk is in de stepsport in ons land.

Bij de IKSA eurocup in Kampen zaterdag 24 mei wordt er een criterium gereden op KWC wielerbaan, en ook zijn er wedstrijden voor teams op het estafette onderdeel. Hierbij geven rijders de step al rennend aan elkaar door, een spectaculair onderdeel. Ook lokale teams kunnen zich inschrijven voor het onderdeel prominenten-estafette. Op 25 mei vindt de duurmarathon plaats over 42 km op de 3 km baan van FlevOnice.nl net onder Biddinghuizen.

Er geldt open deelname. Verder zijn er ook een fun-steptochten op de vrijdagavond vooraf en op de zaterdagavond is er een ‘Taverntour’ op het programma gezet door de laat middeleeuwse binnenstad van Kampen. Kortom een sportief en gezellige weekend voor de stepsport in de IJsseldelta.

De organisatie heeft een tweetalige website deze week gelanceerd die te bezoeken is op www.autoped.nl/eurocup-nl

step 2

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen