“Intuïtief schilderen is een manier om gevoelens en ervaringen om te zetten in vorm en kleur”

Door Suitcase Solutions wordt regelmatig een kunstenaar uit Kampen uitgenodigd om werk te exposeren in de algemene ruimten van het bedrijfssamenwerkingsgebouw ATK-RTK aan de Ambachtsstraat 21. In December is Bep de Leng hiervoor gevraagd.

Wie is Bep de Leng en beweegt haar?
Bep de Leng is autodidact in kunstzinnig schilderen. Haar kleurkeuze, haar vormgeving en het gebruik van de diverse materialen op het doek, maken haar tot een unieke persoonlijkheid.

Zij heeft in een kledingzaak in Kampen jarenlang kleding bedrukt door middel van zeefdruk. Vanuit heel Nederland kwamen mensen naar deze winkel, met name voor die kleding met opvallende prachtige vormen en kleurencombinaties. Geboeid door hoe vorm, materiaal en kleur zich kunnen ontwikkelen, is Bep haar grenzen gaan verleggen naar het intuïtieve proces van schilderen.

Het spannende spel van stoeien met kleuren, toevoegen, afhalen en het uitschakelen van gedachten, bleek voor Bep het antwoord op haar zoektocht naar het licht. Niet zomaar het licht, maar het lichtpunt in de ontdekkingsreis van de mens. Vanuit het onderbewustzijn komen de mooiste antwoorden en inzichten.

In gesprek met Bep geeft zij aan dat “intuïtief schilderen geen doel is maar een weg. Net als iedere nieuwe weg die je als mens inslaat, weet je vaak niet waar die weg je vandaag heenbrengt. Het leven kent vele verwonderingen en zo is het intuïtieve schilderen ook één grote verwondering” ….

Bep is een van die bijzondere persoonlijkheden van Kampen, die met haar werken je weet te raken. De schilderijen van Bep zijn tot eind februari te bezichtigen aan de Ambachtsstraat 21 te Kampen.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*