zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportInzet en strijdt bezorgen Wilsum punt tegen Storica

Inzet en strijdt bezorgen Wilsum punt tegen Storica

-

Wilsum – Storica staat de laatste jaren garant voor strijdt en spektakel. Zo ook zaterdag 15 februari j.l. Na ruim negentig minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Klein Rot onder stormachtige omstandigheden voor het laatst en konden beide teams zich vinden in de 2-2 eindstand en had het publiek in Wilsum wederom een pracht duel gezien.

Beide coaches kenden de nodige uitdagingen voorafgaand aan het duel tussen de nummer 13 en 7 uit 3C. Waar Storica door oa schorsingen en blessures drie basis spelers miste werd de blessurebus van Wilsum afgelopen week verder gevuld door het wegvallen met een voetblessure van linksback Erik Barneveld als ook vervangend linksback Bryan Froger met een oogkwetsuur. Coach Stoffer van Wilsum besloot middenvelder Patrick Plette als linksback te posteren en bracht verder t.o.v. de gewonnen oefenwedstrijd tegen SEH van vorige week spits Sonke de Velde voor Bernard van Zuthem. De uit het 2e team overgeplaatste laatste man Johnny de Velde Harsenhorst nam wederom de plaats in van de langdurig geblesseerde Gert Barneveld. De rest van het team bleef staan zoals opgesteld tegen SEH. Op de bank namen plaats William Kaminyoge, Harry Nieuwenhuis, reserve keeper Gerhard Bolt en de terugkomend van een blessure Henry van de Wetering.

P1160588

De omstandigheden waren voor zowel spelers, scheidsrechter als toeschouwers zwaar. Een ware westerstorm had vrijspel op Sportpark De Wijde Blik wat goed voetbal bemoeilijkte, zo niet onmogelijk maakte. Dit was zeker geen belemmering voor de amusementswaarde zoals een ieder na afloop beaamde.
Wilsum speelde met vier man achterop (Bos, Veenstra, De Velde Harsenhorst en Plette), een middenveld met vier (Sollie, Van de Wetering, Van Spijker en Van Zuthem) een diepe spits (De Velde) en een hangende spits (Heldoorn), net voor het middenveld, die moest zorgen voor een verbinding tussen middenveld en diepe spits De Velde. Door het bijsluiten van buitenmiddenvelders Sollie en Van Zuthem kon bij omschakeling druk naar voren worden gezet waar, ook gezien de stand, eerste prioriteit lag bij het voorkomen van scoren door Storica die zoals bekend beschikken over snelle en zeer behendige voetballers. Het doel bij Wilsum werd verdedigt door Mulder.

P1160587

Storica had de eerste helft de wind schuin in de rug maar wist hier weinig voordeel uit te halen, anders dan Wilsum wellicht in de tweede helft. De eerste kleine mogelijkheid was voor Wilsum in de 2e minuut. Spits De Velde kon echter de bal niet goed controleren om voordeel te halen uit een 1 op 1 situatie. In de 5e minuut was Storica dicht in de buurt van een voorsprong. Een snel genomen vrije bal belande op de paal, buiten bereik van doelman Mulder, zonder verdere gevolgen voor Wilsum. In de 10e minuut was het Gertjan Sollie die goed inkopte uit een vrije bal van Plette. Helaas voor Sollie en Wilsum ging deze poging net naast. In de 20e minuut kreeg Wilsum de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Uit een goed ingebrachte corner van Plette was het aanvoerder Van Spijker die van dichtbij over het doel schoot van Storica. In de 28e minuut was Wilsum wederom gevaarlijk uit een corner van Plette. De afgeslagen bal werd rand 16-meter weer ingebracht door Heldoorn. Sollie kopte van dichtbij in maar zijn inzet werd gekeerd door de 18 jarige doelman Robben van Storica. Wilsum had op dat moment de wedstrijd redelijk onder controle en zag dat Storica wellicht minder goed met de omstandigheden kon omgaan dan de oranjehemden uit Wilsum.

P1160585

Toch was het Storica wat onverwachts op voorsprong kwam in de 30e minuut. Een snelle inworp op rechts werd vervolgd met een goede voorzet op Stephano Chaar die handig de verdediging van Wilsum omspeelde en uitkomend keeper Mulder kansloos liet. Een moment van onachtzaamheid bij Wilsum welke goed werd afgestraft door Storica. Lang konden de Zwollenaren niet genieten van de voorsprong. In de 32e minuut was Gertjan Sollie die na slecht uitverdedigen van Storica de bal kon oppikken op rechts en voor kon geven op Sonke de Velde die op zijn beurt doelman Robben van Storica kansloos liet en de stand op gelijke hoogte bracht. In de 38e minuut was dezelfde De Velde dicht bij een voorsprong voor Wilsum. Op het middenveld onderschepte Alwin van de Wetering de bal en gaf deze diep op De velde die op doelman Robben kon afgaan die goed redding bracht op zijn inzet zoals deze dat ook deed op een tweede inzet van de mee opgekomen Heldoorn. Wilsum had hiermee met voorsprong de rust in kunnen gaan waar deze nu met 1-1 werd bereikt.
Het begin van de tweede helft was voor Wilsum die beter met de wind schuin achter om wist te gaan, echter zonder dat het grote kansen wist te creëren. Een discutabel moment bij de achterlijn luidde een achterstand voor Wilsum in, in de 63e minuut. Anders dan dat voor iedereen duidelijk was werd de bal door een speler van Storica over de achterlijn werd gespeeld gaf de assistent scheidsrechter van Storica aan dat het een doeltrap was voor Storica. In plaats van om te schakelen en de positie in te nemen om deze doeltrap op te vangen werd de dialoog gezocht met de scheidsrechter en assistent scheidsrechter door middenvelder Sollie van Wilsum en hierdoor Storica de mogelijkheid biedend om via de opengelaten rechterkant van Wilsum snel het spel te hervatten. Via de doelman Robben en linkeraanvaller van Storica Syaam werd de snelle aanvaller Zdionica gevonden die alleen op keeper Mulder kon afgaan en de 1-2 op het bord zette. Storica profiteerde optimaal van deze discutabele situatie waar Wilsum duidelijk meer bij de les had moeten zijn.

P1160582-1

Wilsum ging op zoek naar de gelijkmaker en zette Storica vast op eigenhelft. Stoffer wisselde De Velde en Sollie voor Kaminyoge en Van de Wetering. Middenvelder Van Zuthem ging in de spits spelen, Van de Wetering op linksbuiten en Kaminyoge op rechts. Wilsum wist hiermee veel druk te creëren op de laatste linie van Storica die zich beperkte tot verdedigen en koste van alles de kleine voorsprong over de streep wilden trekken. Het duurde tot de 90e minuut voordag Wilsum alsnog kon juichen en verdiend op gelijke hoogte kwam. In een allerlaatste poging werd bal in de 16-meter van Storica gepompt door De Velde Harsenhorst. De mee opgekomen verdediger Veenstra wist eerst met het hoofd de bal op de paal te koppen om daarna de terug ketsende bal met de voet achter doelman Robben te plaatsen. Loon naar werken voor Wilsum en een terechte uitslag zoals door iedereen na afloop werd beaamt.
Veel schieten beide teams er wellicht niet mee op. SVV wist verrassend te winnen met 1-3 van en bij SCD en gaat met 9 punten nummer 12 HTC voorbij welke met 0-2 verloor van Lutten en op 8 punten blijft staan. Wilsum komt door het gelijke spel op 5 punten maar houdt door de overwinning van SVV een gat van 4 punten op een nacompetitieplaats.

P1160581

Zaterdag 22 februari wacht wederom een zwaar duel als nummer 5 Gramsbergen op bezoek komt in Wilsum. Het duel wordt om 14.30 aangevangen en staat onderleiding van scheidsrechter Van den Heuvel. Wilsum heeft tegen Gramsbergen wat goed te maken. In de uitwedstrijd in Gramsbergen werd kansloos met 5-0 verloren en met deze opsteker tegen Storica op zak kan het misschien verrassen tegen Gramsbergen.
Dat sportiviteit hoog in het vaandel staat bij Wilsum bleek halverwege de tweede helft. Aanvoerder van Spijker kopte de bal buiten de lijn om een blessure van Storica mogelijk te maken. In plaats van Storica nam Wilsum de inworp met de bedoeling de bal via een Wilsum speler te spelen naar de doelman van Storica. Afgezien dat Storica had moeten ingooien ging alles goed ware het niet dat Wilsum speler Heldoorn de bal rond de middenlijn wat te enthousiast richting doel van Storica schoot en deze geholpen door de wind fantastisch en onhoudbaar voor doelman Robben in de kruising verdween. De ontstane consternatie werd snel opgehelderd door aanvoerder van Spijker bij scheidsrechter Klien Rot waarop Storica als nog de inworp nam en het geheel, zoals het hoort, zonder gevolgen bleef.