Isala vooraan bij tweede GOK cross

img-20161210-wa00011

 

Op zaterdag 10 december is de blauw-oranje Isala trein richting het Netl park in de Noordoostpolder getogen voor de tweede cross van de GOK competitie. De zandbult lag er goed bij en door het miezerige weer waren de graspaden lekker blubberig geworden.

Het werd een cross zoals een cross hoort te zijn: rul zand, blubber, korte klimmetjes en venijnige heuvels. Kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen werden op de proef gesteld. De pupillen moesten 1000m lopen, de D junioren en C meiden 2000m en de C jongens en AB meiden kregen 2500m voor de kiezen. Afhankelijk van de categorie liepen de senioren en masters 6000m of 8000m.

De meisjes pupillen C beten het spits af. Namens Isala stond hier Meliz Jansen aan de start. Zij liep naar een keurige 3e plaats. Na de meisjes was het de beurt aan de jongens pupillen C. In deze serie stonden maar liefst zes Isala jongens aan de start. Noud Kanis liet er geen twijfel over bestaan dat hij op dit moment de sterkste is in deze categorie. Met overmacht won hij deze serie met Tycho Kiel in zijn kielzog, die keurig 2e werd. Melle Kroon, Midas Westendorp en Steven van Benthem liepen ook in deze serie.. Zij behaalde respectievelijk 7e, 8e en 12e. Tije Annema kreeg veel lof voor zijn doorzettingsvermogen. Ondanks een fikse verkoudheid ging hij van start en bereikte als 13e de finish.

Bij de meiden pupillen B gingen Brecht van der Haar, Valerie van Laar en Chamena Hoekman de arena in. Valerie was in zeer goede doen en pakte overtuigend de eerste plaats. Brecht en Chamena werden respectievelijk 7e en 17e. Lars Hansman vertegenwoordigde in zijn eentje Isala bij de jongens pupillen B. Hij hield de eer hoog en eindigde keurig als 2e.
Bij de meiden pupillen A1was het Isis Visser die overtuigend de winst pakte. Merel Hofstede liep een bekeken race en finishte als 6e. In de categorie jongens pupillen A1 werd Hugo Visser knap 2e. Josse Kampen deed zijn stinkende best om op de finishlijn een plekje op te schuiven. In een zinderende tweestrijd bleek zijn concurrent niet iets taaier te zijn met als gevolg dat het net niet lukte. Desondanks was er voor Josse een mooie 4e plaats. Ook Joran van Boven was in deze serie van de partij. Hij liep naar een mooie 11e plaats. Bij de jongens pupillen A2 legde Thomas de Kimpe beslag op de 15e plaats.

img-20161210-wa00101Ruben van der Horst, Cas Kanis en Stein Reitsema stonden bij de D1 junioren aan de start Cas liep tactisch zeer sterk en wist zijn rivaal in de slotfase van de race te verslaan en pakte daarmee de winst. Ook Ruben en Stein liepen een goede race en bereikten respectievelijk als 9e en 12e de finish. Bij de jongens D2 was Soufian Tamrouti heer en meester. Met een ruime voorsprong legde hij beslag op de 1e plaats.
Bij de C junioren liep Maureen Wind onverstoorbaar de meters weg en werd keurig 16e. Aan de start van de C2 junioren stonden Pieter van Wissen, Karsten van Ommen en Julian ten Hove. Waar Karsten zich in Harderwijk in de slotfase van de race nog liet verrassen door Pieter, vocht hij deze keer voor de laatste meters en wist Pieter nipt voor te blijven. Zij werden respectievelijk 3e en 4e. Na een snelle start wist Julian zich prima in de middenmoot te handhaven en finishte als 15e.

Irene Bijman (A junior) zette de wedstrijd bij de AB meiden naar haar hand en werd met een ruime voorsprong eerste. Femke Reitsema (B junior) startte behoudend, maar gaandeweg de race werkte ze zich naar voren toe en wist op een keurige 4e plaats binnen te komen. Marije Salverda (B junior) was ziek geweest in de aanloop naar de wedstrijd. Zij liet zich niet gek maken en liep naar een nette 6e plaats.

Bij de senioren en masters stond ook een mooi groepje Isala atleten aan de start. Leonie Eenkhoorn pakte de 6e plaats bij de vrouwen senioren. Greet Vrijbloed pakte de winst bij de vrouwen 50+. Robert Reitsema werd 2e in de categorie mannen 50+. Bij de heren senioren legde Gerrit van Oene beslag op de 18e plaats. Henk Jan Dorgelo werd eveneens 2e bij de mannen 40+. Jaap van Dieren en Robert van der Meulen werden in dezelfde categorie respectievelijk 10e en 12e.
Voor de competitie 2016/2017 zijn de nodige punten weer gescoord en posities verstevigd. De derde cross van het circuit vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 in Epe. Dit is tevens het open Gelders Overijssels kampioenschap en zijn er dus ook dagprijzen te verdienen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673