Jaarlijkse seizoensopening Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden

Foto van auteur

Door Rudi Last

Zaterdagmiddag 22 april vindt de jaarlijkse seizoensopening plaats van Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden,

in de volksmond beter bekend als Oranje IJsselmuiden. Deze activiteit vindt plaats op de Postuma Arena op sportpark den Uithoek in IJsselmuiden.

Al vele jaren presenteert de vereniging zich bij de start van het nieuwe seizoen aan het publiek. Tijdens de presentatiemiddag, die start om 16.30 uur, wordt het spits afgebeten door Stageband Oranje, gevolgd door optredens van de leerlingen van Jong Oranje, Twirlgroep Oranje, Jong Oranje, Oranje en de trots van de vereniging kan ook niet ontbreken Slag & Vlag Oranje.

Het programma wordt afgesloten met een tweede optreden van Oranje waarbij ze hun nieuwe show aan het publiek gaan presenteren.

Tijdens de Try-out presenteert Oranje haar nieuwe show ‘Somewhere’.

Op muziek uit onder andere West Side Story, The Wizard of Oz,

An American Tail, maar ook met muziek van Keane en Ramses Shaffy

neemt Oranje u mee naar… ergens… somewhere.

Het designteam van Oranje is er in geslaagd om een mooie show te

creëren met een prachtige choreografie geschreven op het arrangement

van de hand van Rob Balfoort.

Jong Oranje

Jong Oranje heeft het laatste jaar een grote groei doorgemaakt zowel in

kwaliteit als in kwantiteit. Tijdens de presentatie laten zij een tipje van de sluier zien

hoe de instructie en begeleiders van Oranje dat willen bereiken. Jong Oranje laat dan ook tijdens de presentatiemiddag enkele marsen horen van hun mars repertoire.

Twirlgroep Oranje

Behalve de muzikanten gaan ook tijdens de presentatiemiddag alle twirlgroepen zich presenteren. De succesvolle twirlers zullen zich als team of groep laten zien.

Leerlingen Jong Oranje

In de middag zal dit orkest laten horen en zien waar zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Zij gaan hun muzikale vaardigheden, maar ook de mars vaardigheden ten uitvoer brengen. De kweekvijver en de toekomst van Jong Oranje en Oranje.

Stageband Oranje

Uniek in de regio is Stageband Oranje. Het plezier straalt van dit podiumorkest af. In een ontspannen setting weet dit orkest als geen ander iets extra’s te brengen bij een evenement. Met dirigent Jurgen van der Meulen zijn zij

uitgegroeid tot een zelfstandig orkest waar het samen muziek beleven een belangrijk aspect is.

Slag & Vlag Oranje

Ook bijzonder in deze regio is het onderdeel Slag & Vlag Oranje. Onder deskundige leiding wordt er door mensen met een verstandelijke beperking die thuis of zelfstandig wonen in een zorginstelling, muziek gemaakt of gedanst

met prachtige vlaggen. Wij zeggen oprecht: Een trots onderdeel van onze vereniging.

Komend jaar

Voor alle onderdelen staat er in 2023 veel te gebeuren. 

Na een succesvol 2022, waar Oranje op het Wereld Muziek Concours (WMC), hét topevenement voor de blaasmuziek in Kerkrade, Vicewereldkampioen mars werd in de World Division, zal Oranje aanwezig zijn op de vele parades en taptoes in binnen- en buitenland.

Jong Oranje zal op 10 juni voor de 2e keer deelnemen op het onderdeel mars aan het Open Jeugd Festival in Hoofddorp, hét mars en show evenement voor Jeugdkorpsen.

Twirl solist Natascha Bos van Twirlgroep Oranje, heeft recent deelgenomen aan het EK-twirl in Italië.

Gerelateerde Berichten