zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeAlgemeenJaarwisseling redelijk rustig en beheersbaar verlopen

Jaarwisseling redelijk rustig en beheersbaar verlopen

-

Veel vuurwerk in Kampen tijdens de jaarwisseling. Overal in de stad werd er vol op los geknald en stond het traditiegetrouw weer in het teken van carbidschieten.

Onze fotograaf Pascal Winter maakte wat beelden in Kampen. We waren ook benieuwd naar jullie foto’s en filmpjes van oud en nieuw. In de reacties op ons bericht op Facebook zijn ze te zien.

Regio

De jaarwisseling in regio IJsselland was beheersbaar voor de brandweer volgens de veiligheidsrisico IJsselland, met 47 incidenten tussen 31 december 0.00 uur en 1 januari 8.00 uur. Ondanks enkele grotere woningbranden in Raalte, Diepenveen en Zwolle, en kleine branden in containers, heerste over het algemeen een goede sfeer. Het totale aantal uitrukken was lager dan vorig jaar (47 tegenover 71). Buurtbewoners hielpen bij de woningbrand in Diepenveen, waarbij carbidschieten populair was zonder bijzonderheden.

Isala Ziekenhuis, Zwolle

Het Isala ziekenhuis in Zwolle spreekt van een ‘redelijk rustige nacht’ op de eerste hulp van het ziekenhuis. Artsen op de eerste hulp behandelden acht vuurwerkslachtoffers in Zwolle. Eén persoon was gewond geraakt bij carbidschieten. Bij zeven andere slachtoffers was er sprake van van (overmatig) alcohol- of drugsgebruik. Twee patiënten waren jonger dan achttien jaar, één van de twee had ook letsel opgelopen door vuurwerk

In Zwolle is het afsteken van vuurwerk deze jaarwisseling waarschijnlijk voor het laatst geweest. De volgende keer geldt er namelijk een vuurwerkverbod.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen