Jan Kootstra (IJsselmuiden) exposeert in Urker gemeentehuis

Jan Kootstra 1
Foto: Daan Anthony
Afgelopen vrijdag werd door voormalig burgemeester van Urk Dick Schutte de opening verricht van de expositie ”In het licht gezet” van de IJsselmuidener kunstenaar Jan KootstraKootstra heeft een opleiding genoten in o.a. houtanimatie, marmerimitatie, vergulden, sjabloontekenen, en schilderen en restauratie genoten.

,,Licht en schaduw fascineren mij. Al componerend ontstaan ze uit een verzameling van oude en nieuwe voorwerpen van (Romeins)glas, aardewerk en brons, soms aangevuld met in en uitheemse vruchten. Voor een stilleven zet ik zelfgekozen objecten neer en laat mij fascineren en inspireren door het spel van licht en schaduw. Hedendaags realisme, zo mag mijn werk genoemd worden. De tastbaarheid van de voorwerpen op de schilderijen doet de kijker steeds weer verwonderen en plezierig verrassen,” aldus de kunstenaar. (Bron: de Noordoostpolder)Het door hem gemaakte portret van koning Willem Alexander samen met zijn hond Skipper zal volgens sommigen niet misstaan in de galerij van vorsten in het oude stadhuis van Kampen.

De expositie is te bezichtigen tot 20 februari 2015 in het gemeentehuis van Urk. De kunstenaar zal op een aantal woensdagen zelf aanwezig tussen 14.00 en 16.00 uur.

Kijk voor meer werk van de kunstenaar op  –  www.jankootstra.nl

Koning Willem Alexander - Kootstra
Foto: Daan Anthony

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*