zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKerk en geloofJehovah’s Getuigen beginnen campagne ‘Vertrouwen in de toekomst’

Jehovah’s Getuigen beginnen campagne ‘Vertrouwen in de toekomst’

-

Deze maand nodigen Jehovah’s Getuigen mensen huis aan huis uit voor een speciale lezing op zondag 2 april in hun Koninkrijkszaal (vergaderplaats) in Kampen. Het thema is Je kunt vertrouwen hebben in de toekomst. “Dat vertrouwen is bij veel mensen helemaal weg, door de inflatie, de oorlog in Oekraïne en een toenemende polarisatie”, vertelt Raphaël Klees, plaatselijk woordvoerder van de Getuigen. “Maar de lezing laat zien dat we goede redenen hebben om wél positief over de toekomst te zijn.”

Uit internationaal onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat denkt dat hun gezin het over vijf jaar beter zal hebben, het afgelopen jaar is gekelderd, ook in Nederland. “Gek is dat niet. De problemen waarmee we geconfronteerd worden, zijn voor veel mensen nieuw en kunnen overweldigend lijken”, aldus Raphaël Klees. “Maar de Bijbel geeft ons een krachtige hoop voor de toekomst die ons nu al kan helpen.”

Dat de lezing niet alleen in Kampen wordt gehouden, maar in alle 118.000 gemeenten van Jehovah’s Getuigen wereldwijd, maakt het extra speciaal. “De lezing wordt bijvoorbeeld ook in Oekraïne en Turkije gehouden. Daar is natuurlijk extra behoefte aan troost en hoop. Maar ook in deze omgeving is vertrouwen hebben in de toekomst onmisbaar.”

Twee bijeenkomsten
De speciale lezing is de eerste van twee bijeenkomsten in april. Het publiek wordt namelijk ook uitgenodigd om samen met bijna 20 miljoen personen wereldwijd de jaarlijkse herdenking van de dood van Jezus Christus op dinsdagavond 4 april 2023 bij te wonen.

De toegang tot beide bijeenkomsten is gratis en aanmelden is niet nodig. Op de uitnodigingen die de Getuigen in hun campagne verspreiden, staan het adres en de exacte datum en tijd van de lezing en de herdenking vermeld. Deze informatie is ook te vinden op de site jw.org.

Over Jehovah’s Getuigen
Wereldwijd zijn er meer dan 8,6 miljoen Jehovah’s Getuigen in 239 landen. Deze christelijke geloofsgemeenschap omvat personen van allerlei etnische en culturele achtergronden. Nederland telt ruim 29.000 Getuigen van Jehovah. Hun officiële website, jw.org, beschikt over informatie in meer dan 1050 (!) talen.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen