dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKerk en geloofJehovah’s Getuigen openen nieuwe vergaderplaats in Kampen-Stationskwartier

Jehovah’s Getuigen openen nieuwe vergaderplaats in Kampen-Stationskwartier

-

Op zaterdag 17 december hebben Jehovah’s Getuigen in Kampen hun nieuwe vergaderlocatie in gebruik genomen, aan de Koploper 52 in het Stationskwartier. Burgemeester Sander de Rouwe en wethouder Jan Peter van der Sluis waren bij de opening aanwezig. “Deze zaal past uitstekend in het Stationskwartier. Het is fijn om jullie openheid en warme ontvangst te ervaren”, aldus de burgemeester.

Buurtbewoners en andere belangstellenden werden tijdens de open dag met koffie en gebak ontvangen. De bezoekers konden een korte rondleiding krijgen door de nieuwe Koninkrijkszaal, zoals de Getuigen hun vergaderplaats noemen. Het gebouw is qua ontwerp afgestemd op de sfeervolle uitstraling van het Stationskwartier en voorzien van een puntdak en karakteristieke kopgevels. Van binnen is de zaal modern, functioneel en open ingericht, met aan de zijgevels grote ramen. De bouw werd volgens planning gerealiseerd in goede samenwerking met bouwbedrijf Van Laar uit Wapenveld.

 

De nieuwe vergaderplaats vervangt de oude zaal in het Stadspark, aan de Korteweg 3, waar Jehovah’s Getuigen sinds 1978 hun bijeenkomsten hielden. Met het nieuwe gebouw hopen de Getuigen weer decennia vooruit te kunnen.

Duurzaamheid belangrijk

“Er is bij de bouw veel aandacht besteed aan duurzaamheid”, legt Raphaël Klees uit, plaatselijk woordvoerder van de Getuigen. Het gebouw is goed geïsoleerd. Er is een warmteterugwinninginstallatie die ervoor zorgt dat de warmte binnen blijft en er geen onnodig energieverlies plaatsvindt. Op het dak zijn 18 zonnepanelen geplaatst en dankzij een warmtepomp is het gebouw ook volledig gasloos.

Deze manier van ontwerpen en bouwen passen Jehovah’s Getuigen in Nederland steeds vaker toe. Ook internationaal zijn er al prijzen gewonnen voor hun duurzame gebouwen. “Voor ons is duurzaamheid heel belangrijk”, zegt Raphaël Klees. “We willen het milieu en de omgeving zo min mogelijk belasten. Het gebouw moet ook eenvoudig te onderhouden zijn. Daarmee willen we besparen op onnodige kosten, zodat we wereldwijd meer vergaderplaatsen kunnen realiseren. Want de behoefte is groot.”

Wethouder Jan Peter van der Sluis was ook onder de indruk van het gebouw en de warme ontvangst. “Het valt me op dat jullie benadering door de jaren heen een stuk vriendelijker is geworden. Dat jullie een boodschap van goed nieuws willen delen als een cadeau aan mensen. Dat vind ik een mooie gedachte.”

Bijeenkomsten in Kampen

Ongeveer 110 Getuigen van Jehovah uit Kampen en omgeving zullen twee keer per week in het nieuwe gebouw samenkomen, op zondag 10.00 uur en op donderdag 19.15 uur. Elke bijeenkomst duurt een kleine twee uur. Op zondag wordt er iedere week een Bijbelse lezing van een halfuur gehouden die bedoeld is voor het algemene publiek. Er is geen aankondiging door middel van een klok of bel. Bezoekers komen lopend, per fiets, met het openbaar vervoer of met de auto. De auto’s kunnen terecht op het eigen parkeerterrein bij het gebouw.
Burgemeester Sander de Rouwe was aanwezig bij de opening van de nieuwe Koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen in Kampen.
Over Koninkrijkszalen

Verspreid over Nederland beschikken Getuigen van Jehovah over zo’n 200 vergaderlocaties. In elk van deze Koninkrijkszalen houden een of meer gemeenten van Jehovah’s Getuigen wekelijks bijeenkomsten. Op de bijeenkomsten bespreken ze de Bijbel en leren ze over Gods Koninkrijk, vandaar de naam Koninkrijkszaal. Deze bijeenkomsten zijn gratis, er worden geen collectes gehouden en iedereen is welkom. In een korte video zie je wat er precies gebeurt in een Koninkrijkszaal.

Over Jehovah’s Getuigen

Wereldwijd zijn er meer dan 8,6 miljoen Jehovah’s Getuigen in 239 landen. Deze christelijke geloofsgemeenschap omvat personen van allerlei etnische en culturele achtergronden. Nederland telt ruim 29.000 Getuigen van Jehovah. Hun officiële website, jw.org, beschikt over informatie in meer dan 1050 talen.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen