Jeugd AV Isala ’96 presteert prima in Epe

isalanieuws

Goud, 2x zilver en brons en vele pr’s!

Zaterdag 13 juni was de beurt aan de pupillen van AV Isala ’96. Dit keer werd er met 33 pupillen afgereisd naar Epe voor de 2e medaillewedstrijd. De dag begon lekker warm, maar rond half 11 kwam de regen met bakken naar beneden. Des al niet te min werden er weer vele mooie prestaties geleverd door de pupillen van AV isala’96. De persoonlijke record werden weer flink verbroken!

Aan het eind van de dag wist Lars Hansman de winst te pakken bij de mini pupillen jongens. Mika van Mierlo ( jongens pupillen A1) en Celena Knol (meisjes pupillen B) eindigden op de 2e plaats en Soufian Tamrouti werd 3e bij de jongens pupillen A2.

Mini/C pupillen
Met een grote groep jongens en meisjes mini en C pupillen werden er 4 onderdelen afgewerkt: 40m sprint, hoogspringen, balstoten en de afsluitende 600m. Bij de mini’s jongens won Lars overtuigend de wedstrijd. 3 van de 4 onderdelen wist hij te winnen! Hij won bijv. het hoogspringen met een hele mooie sprong over de 1.00m. Patrick Duiveman, Arne Ouwenhand, Melle Kroon hebben ook een hele goede wedstrijd gehad. Patrick werd 4e, Arne 6e en Melle 10e. En dan zijn Arne en Melle nog ‘mini mini’ pupil. Die zullen ons vast en zeker gaan verrassen over een jaar!

Bij de C pupillen deden 7 jongens en 5 meiden mee. Deze kanjers deden ook de 40m sprint, hoogspringen, balstoten en een 600m. Bij de meiden was Isis de beste van AV Isala’96. Zij eindigde op een hele knappe 5e plaats. Ze werd zelfs 3e op de 600m. Marits Zweers liep een hele snelle sprint. Met een snelle tijd werd ze 2e. Merel Hofstede werd aan het eind van de dag 8e, Marit werd 10e, Sophie Kroon 11e en Romin Zweers 12e. De meiden maakten het onderling wel erg spannend!
De jongens hadden een hele grote groep. En gepresteerd werd er zeker door deze toppertjes. Zo werd Hugo Visser 2e op de 600m en 1e bij het balstoten, Josse Kampen werd 2e op de 40m sprint, Sylvian van Dijk werd met een top hoogte van 0.90m 2e bij hoog. Tot het eind van de dag maakten de 7 jongens er een spannende strijd van. Uiteindelijk werd Hugo 5e, Josse 6e, Siem Kiel 7e, Joran van Boven 8e, Sylvian 12e, Romey Vos 16e en Stijn Kuiter 17e.

B pupillen
Bij de b pupillen kwamen 3 jongens en 1 meisje aan de start. Deze 4 toppers gingen 40 sprinten, balwerpen, verspringen en de 1000m die ze alle 4 heel goed kunnen lopen! Celena Knol liet ziet dat ze in alle onderdelen erg goed is! Op de 40m werd ze 2e, verspringen 3e en de 1000m liep ze heel snel en werd knap 2e. Dit resulteerde aan het eind van de dag in een topprestatie door de 2e plaats te behalen. De 3 jongens maakten er wel een hele spannende strijd van met z’n drieën. Er zat tussen hun 3 maar 50 punten verschil! Daan Beute haalde de meeste punten op de 1000m waar hij 2e werd, Olaf Langeslag en Jesse Ouwehand haalde bij de 40m sprint de meeste punten. Na deze spannende dag in een grote groep (19 jongens) werd uiteindelijke Hugo 5e, Olaf 6e en Jesse 7e.

A pupillen
Bij de meiden kwamen in actie Estelle Willems, Donna ten Hove, Dana Bouwman en Puk van Mierlo. Deze 4 meiden liepen de 60mh, ver, bal en 1000m. Estelle liet haar talent even zien op de 1000m. Ze liep een hele snelle tijd op de 1000m waarmee ze net 2e werd. Na 4 onderdelen kwam Estelle net 20 punten te kort voor de 3e plaats en lag het allemaal heel dicht bij elkaar, ze werd 5e. Donna werd 15e, Dana 16e en Puk 19e. In een grote groep meiden lieten ze zich weer even goed zien en werden er een paar pr’s flink verbroken!

Bij de jongens A1e jaars kwamen Mika van Mierlo, Cas Kanis, Kian Beks, Joos van Loo, Luca en Mika de Kleine in actie. De jongens hadden een druk programma af te werken: 60mh, hoog, kogel, discus en de estafette. Ze hadden er zin in! Mika werd 2e op de 60mh, 1e bij het hoogspringen (1.30m), 2e bij kogel en 3e bij discus. Cas wist bij het hoogspringen 3e te worden. Kian liet zich zien bij het kogelstoten waar hij 3e werd. Na de 4 onderdelen werd Mika 2e, Cas 6e, Kian 7e, Joos 13e, Mika 17e en Luca 18e.
Soufian Tamrouti, Luuk Hansman en Maarten Dotinga kwamen bij de A2e jaars in actie. Ook voor hun hetzelfde drukke programma. Na lange tijd sprong Soufian weer een mooi pr bij het hoogspringen (1.20m) en dat was de 2e plaats. Ook Luuk en Maarten hadden een top dag bij het hoogspringen. Beiden sprongen ze een pr! Soufian werd uiteindelijk knap 3e, Luuk 17e en Maarten 24e.

Als afsluiting van de dag hadden de A pupillen jongens nog een estafette (4x60m). AV Isala ’96 kwam met 2 teams aan de start. En ze lieten zich wel even zien!! Totaal deden er 9 teams mee. Team 1 bestond uit startloper Cas, 2e loper Kian, 3e Soufian en Mika 4e met zijn eindsprint.
Team 2: Startloper Luuk, 2e Joos en Soufian en Mika maakten team 2 weer compleet. En van de 9 teams wist team 2 de wist te pakken!!! Met 38.5 sec liepen ze de snelste tijd van de dag. Team 1 was maar iets langzamer en liep de 2e tijd in 38.9 sec.

Direct na de afsluitende estafette hield het op met regenen! Al met al kan AV Isala ’96 terugkijken op een zeer geslaagde dag

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*