Jeugd Stedelijk Orkest danst het dak eraf!

Bij lekker zomerse temperaturen speelde de jeugd van het Stedelijk Orkest zaterdag 25 juni een Dansconcert in zaal De Opmaat aan het Harmoniepad. De aanwezige (groot)ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden lieten zich door de enthousiaste dirigent Bouke Ansing verleiden tot aanstekelijke dansmoves. Dat was niet zo moeilijk, omdat het repertoire met I Feel Good, All About That Bass en I Feel like Beggin’ For Cake voldoende discobeat bevatte om de voetjes van de vloer te krijgen.

Afgelopen weken hebben leerlingen van de Mgr Zwijsenschool op dezelfde muziek slagwerk, trompet en dans geoefend tijdens de zogenaamde ateliers die door het Stedelijk Orkest zijn begeleid. De choreografie van Lady Gaga Dance Mix sloot perfect aan op de beweging van de muziek en die werd zaterdag tijdens het concert op een muur van 7 x 12 meter geprojecteerd.

Het Stedelijk Orkest (SOK) nodigt vóór de zomer jeugd vanaf acht jaar oud uit om gratis kennis te komen maken diverse instrumenten. Het ‘Stedelijk’ is een harmonieorkest en heeft een breed instrumentarium, waarbij naast koper blaasinstrumenten ook plaats is voor klarinetten en saxofoons. Je kunt dus veel kanten op.
Op dinsdag 5 juli organiseert het Stedelijk een workshop van 16.00 tot 17.00 uur in de zaal aan het Bolwerk 10 in Kampen. Opgave via jeugd@stedelijkorkest.nl
Kinderen die het leuk vinden kunnen direct na de zomer dan nog eens vier keer deelnemen aan zo’n workshop en daarna eventueel instromen in de beginnersgroep SOK-kids.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*