zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurJeugdmiddag SNS historisch centrum 26 februari

Jeugdmiddag SNS historisch centrum 26 februari

-

Kom naar de jeugdmiddag van het SNS historisch centrum op 26 februari

De maandelijkse jeugdmiddag in het SNS historisch centrum is deze maand op 26 februari. Kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn vanaf 14.00 uur welkom voor een veelzijdig programma van ca. 1 ½ uur. Meebrengen van een oude krant is noodzakelijk voor deelname.

De jeugdmiddag van februari heeft het thema Zilvervloot. Om na de tweede wereldoorlog jongeren opnieuw met geld te leren omgaan, ontwikkelden de Nederlandse banken gezamenlijk het Zilvervlootsparen. Zelfs de Nederlandse staat ondersteunde het Zilvervloot sparen. Over de naam Zilvervlootsparen is goed nagedacht. Doordat Piet Hein in 1628 de Spaanse zilvervloot bij Cuba veroverde, konden de Nederlandse provinciën de Opstand tegen Spanje voortzetten. Deelnemers aan de jeugdmiddag op 26 februari verdiepen zich in de geschiedenis van Piet Hein en de zilvervloot. Er zijn enkele korte filmpjes over de verovering van de zilvervloot door Piet Hein. We zingen het lied over Piet Hein (zijn grote naam is klein…) mee met vier Canadese tenoren. In de collectie van het SNS Historisch Centrum is allerlei oud-reclame materiaal aanwezig over het Zilvervlootsparen. En er wordt verder geknutseld aan een zilvervloot van zo veel mogelijk schepen. Er zijn er nu al 17, maar er kunnen veel meer schepen bij. Deze Kamper zilvervloot wordt tijdens Sail Kampen geëxposeerd in de SNSwinkel aan de Oudestraat.

Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en heb je zin om mee te werken aan de Kamper zilvervloot, kom dan op 26 februari om 14.00 uur naar het SNS Historisch Centrum, Burgwal 43. Breng een oude krant mee om schepen te maken. De middag is bedoeld voor kinderen, maar ouders zijn ook welkom.
De volgende jeugdmiddag in het SNS historisch centrum staat gepland voor woensdag 26 maart.

zilvervloot-1bjpg

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen