Jubileumconcert jongerenkoor Hykanon – Video

Op zondag 28 juni vierde R.K. jongerenkoor Hykanon haar 30 jarig bestaan met een jubileumconcert in de Buitenkerk in Kampen. Het koor werd ruim 30 jaar geleden opgericht door de toenmalige pastoor Hunink, als jongerenkoor Kampen.

Na een samenvoeging met het jongerenkoor uit IJsselmuiden moest het koor in 1991 op zoek naar een nieuwe naam. Pastor Lavalije bedacht de naam Hykanon, waarbij de eerste drie letters refereren aan de parochies Hasselt, IJsselmuiden en Kampen. In deze parochies is het koor nu ook nog altijd actief.

Het concert begon met enkele liederen uit het huidige repertoire, waaronder de persoonlijke favoriet van de koorleden ‘Testify to love’. Daarna sloten oud-leden, en anderen die Hykanon een warm hart toedragen, aan om de medley met ‘gouwe ouwe’ mee te zingen. Oud-dirigenten Harrie Poulssen en Marlou Zengerink stonden na vele jaren nog eenmalig als vanouds voor ‘hun’ koor.

Het koor blikte ook terug op concertreeksen die het had uitgevoerd en bracht liederen ten gehore uit ‘Children of Eden’ en een medley uit ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’. Maar niet alleen koorstukken passeerden de revue. Een trio van een koorlid, de dirigente en een oud-koorlid zong ‘You’ve got a friend’.

Het gehele concert stond onder leiding van dirigente Janet van Gaalen-Schouten en pianist Paul de Vroome. De liederen werden veelvuldig ondersteund door gelegenheidscombo ‘Three Zero’ met daarin Roy Kieftenbeld op drums/percussie, Heico Herweijer op basgitaar en Wouter Lorist op gitaar. Tevens maakte Hykanon ook nog gebruik van klarinet (bespeeld door koorlid Carlijn de Kleine) en speelde Inge Margriet van Dijk viool bij liederen als ‘You raise me up’ en het finalelied ‘When you believe’. Bij dit lied schoven opnieuw oud-leden aan en iedereen die graag een keer met Hykanon mee wilde zingen waardoor het koor zich meer dan verdubbelde. Op deze manier werd het concert én het 30 jarig jubileum groots afgesloten.

Het koor wil graag nog minstens 30 jaar bestaan en is daarbij op zoek naar jonge stemmen. Iedereen tussen de 12-30 jaar oud kan zich aanmelden. Het koor repeteert –vanaf maandag 25 augustus- elke maandagavond van 19.30-21.15 uur in de Buitenkerk in Kampen. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.hykanon.nl of op de facebookpagina van het koor.

Compilatie van het concert…

 

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*