zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportJunioren van AV Isala'96 in de prijzen

Junioren van AV Isala’96 in de prijzen

-

Dit weekend was het aan de C junioren die van start gingen op de nationale C spelen. Dit is een officieus NK waar alle talenten van Nederland onder 16 jaar aan de start staan. Voor AV Isala’96 stonden er 7 talenten aan de start in het Omnisport in Apeldoorn. Lars Hansman, Noud Kanis, Julynn Huijsmans, Valerie van Laar, Brecht van der Haar, Anouk Wichers en Lois Schuurman kwamen in actie namens AV Isala’96.

Lars (jongen C2e jaars) sprong in december al eens over de 1.80m bij het hoogspringen en was met twee andere jongens favoriet voor het goud. In het begin was het even inkomen in de wedstrijd voor Lars. Op de 1.70m had hij een extra sprong nodig maar op de 1.75m en 1.80m had Lars beide hoogtes in één keer gehaald. Met zijn twee concurrenten ging de strijd om het goud verder op de 1.85m. Het waren drie mooie sprongen maar helaas net niet de 1.85m. Omdat Lars één sprong extra nodig had op de 1.70m ging hij met de zilveren medaille naar huis. Met een evenaring van zijn persoonlijke record en een zilveren medaille tijdens het NK U16 mag hij zeer tevreden zijn.

Julynn (meisje C1e jaars) kwam deze dag op drie onderdelen aan de start. Haar dag begon met het kogelstoten en met succes. Haar oude PR stond op 7.47m en in haar derde poging kwam ze stond een afstand van 7.80m. Met deze afstand werd Julynn 23e van Nederland. Met dit mooie nieuwe PR ging ze van start op de 60m. Haar PR stond op 9.14sec en haar doel was om onder die 9sec te lopen. In de series ging ze goed van start en kwam in een snelle 8.88sec over de finish. Doel één is gehaald en stiekem hoopte ze op een halve finale plaats. En die halve finale wist ze te behalen waar ze weer onder die 9 sec dook in een tijd van 8,97sec. Dit leverde een mooie 24e plaats op in een groot deelnemersveld. Tussen de series en de halve finale van de 60m liep Julynn ook nog een 300m. Op deze afstand verpulverde ze haar PR van 49.84sec naar 46.25sec. En met deze snelle tijd werd ze heel knap 10e van Nederland.

Noud (jongen C1e jaars) ging van start op de 60m waar hij net als Julynn onder de 9sec wilde gaan lopen. Zijn oude PR stond op 9.01sec en die verbeterde hij heel sterk in de series naar 8.77sec. Deze tijd was net niet voldoende voor een halve finale plaats. Op naar de 800m waar zijn PR stond op 2.39.03 min. Zijn doel was om de 2.30min te lopen en samen met de trainer werd een schema gemaakt voor deze tijd. En op schema lopen kan Noud wel. Met bijna 10 seconden werd zijn PR verbeterd naar een tijd van 2.29.58min. Deze snelle tijd was goed voor een knappe 12e plaats van Nederland.

Valerie (meisje C2e jaars) ging net als Noud van start op de 800m. Valerie ging ook voor een nieuw PR en ging snel van start. Hoewel de laatste ronde heel zwaar was kwam ze wel in een mooi nieuw PR over de finish. Ze verbeterde haar oude PR met 2sec en liep een tijd van 2.37.31min wat goed was voor ook een knappe 12e plaats van Nederland.

Voor Anouk (meisje C1e jaars), Brecht (meisje C2e jaars) en Lois (meisje C2e jaars) was dit hun eerste NK waar ze aan de start stonden. En spannend was het zeker weten! Maar gezonde spanning is alleen maar goed voor de wedstrijd.
Anouk deed mee aan het verspringen en kwam bij haar eerste sprong niet helemaal lekker uit. Maar meteen even schakelen en op naar de tweede poging. Een hele goede aanloop en sprong maar echt net ongeldig. Op naar de laatste poging en daar kwam ze tot een mooie afstand van 4.04m. Misschien niet de gehoopte afstand maar wel een hele ervaring rijker. Met deze afstand miste Anouk maar net de finale en werd 19e van Nederland.

Lois deed mee aan de 60m waar haar PR stond op 9.57sec. De spanning was goed te voelen bij het inlopen maar tijdens de series werd de spanning omgezet naar een snelle sprint. Haar oude PR werd verpulverd en ze liep een snelle tijd van 9.14sec. Met deze tijd werd ze 53e op de 60m.

Ook voor Brecht was het een hele ervaring om aan deze wedstrijd mee te doen. Brecht begon haar wedstrijd met de 60m. Haar oude PR stond op 9.38sec en in de series liep ze naar 9.28sec wat goed was voor een mooi PR. Daarna stond Brecht klaar om te gaan verspringen. Na de 60m was met verspringen ook het doel om haar PR te gaan verbeteren. En ook hier werd weer een PR verbroken door Brecht. Haar oude PR stond op 4.30m en vandaag kwam ze tot 4.33m. Met deze afstand eindigde Brecht op de 23e plaats.

Met een zilveren medaille van Lars en 10 persoonlijke records gingen alle talenten van AV Isala’96 weer terug naar Kampen. Een mooie dag met super prestaties!

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen