Kampen Boys Choir naar Westminster Abbey…!

Westminster Abbey

 

Het is inmiddels bij velen genoegzaam bekend dat het doen en laten van het Kampen Boys Choir is gebaseerd op de Engelse kathedraal-koortraditie.

Vrijwel dagelijks verzorgen jongenskoren daar op hoog niveau de muziek in de kerkdiensten, en het Kampen Boys Choir maakt regelmatig een reis naar die roots in Engeland om in schitterende kathedralen de dagelijkse Choral Evensong te zingen. Als er weer een reis op stapel staat is de gretigheid bij de jongens en mannen van het koor heel begrijpelijk: het is een fantastische belevenis zélf te ervaren wat het is om, al is het maar een week lang, in een eeuwenoude traditie te mogen functioneren. Het KBC zong in 2013 in Cambridge en in de afgelopen zomer in de kathedralen van Rochester, Guildford en St Edmundsbury.

In het verlengde daarvan kwam er onlangs opwindend nieuws. Plannen en hartenwensen voor 2017 werden bevestigd door de Statutory Services van de beroemde Westminster Abbey in het hartje van London: het Kampen Boys Choir zal in de zomervakantie van 2017 een week lang de dagelijkse Choral Evensongs in de Westminster Abbey verzorgen. Een buitengewoon prestigieuze plek, zelfs voor Engelse begrippen. In deze ‘royal abbey’ vinden o.a. alle koninklijke huwelijken plaats.

Men ging overigens niet over één nacht ijs: vanzelfsprekend wilde men eerst geluidsopnamen van het Kampen Boys Choir beluisteren. Wel, die zijn in ruime mate voorhanden, en nadat het ‘auditieve contact’ was gelegd kwam er al snel bericht terug: “The Kampen Boys Choir is an excellent choir, and we are very much looking forward to welcome you then”. En dat laat men zich natuurlijk geen twee keer zeggen! Het Kampen Boys Choir ziet hiermee een droom in vervulling gaan. Het zal veel voorbereidende inspanning gaan kosten, maar dat wordt, traditiegetrouw, ‘all English’ aangepakt: de ‘stiff upperlip’, en gáán!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*