dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeVideoKampen, de geur van mijn jeugd - Geert Leurink

Kampen, de geur van mijn jeugd – Geert Leurink

-

 

Spectaculaire luchtopnamen van John van der Starre
Grondopnamen Marleen Barelds
Met dank aan de gemeente Kampen

Geert Leurink: tekst muziek mix video editing zang gitaren percussie
Gregor Hamilton toetsen
Serge Bredewold: bas
Marijn van den Berg: drums

Ergens in Nederland ligt een parel van een stad. Ik woon er nu al dertig jaar en tot nu toe ben ik het nog niet zat. Hier trekt een brede vloed al eeuwen lang voorbij. Zie je van verre vele torens netjes op een rij. Hier is het leven aangenaam en goed. Groet ik iedereen ook al heb ik ze nog nooit ontmoet. Zaterdagmiddag in de stad een bakkie doen. En op m’n weg naar huis rij ik steevast door ons prachtige plantsoen. Refrein Kampen,stad van m’n hart. De Ijssel kabbelt rustig voort. Een wandeling van poort tot poort. Kampen,geur van m’n jeugd. Levenslang blijf ik verknocht. Ik kwam en zag en was verkocht. Al werd ik koning en kreeg ik een miljoen. Ze krijgen mij niet weg met geen slag of stoot is dat te doen. Ik wil er blijven wonen, al word ik meer dan honderd jaar. Stad van m’n dromen, Kampen heeft m’n hart. Raak altijd weer die snaar. Ref. Brug Een ijsje bij Marena, een haringkie bij Joop. Fietsend over Kampereiland, zie ik de Boven Kerk, de Buitenkerk,spiegelend in den Ijsselstroom. Ref. Ergens in Nederland ligt een parel van een stad. Ik woon er nu al dertig jaar, en tot nu toe heb ik een prima tijd gehad.

Geert Leurink

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen