Kampen is de centrale plaats in de roman “Carmen”.

Zaterdag 18 april presenteert schrijver Arie de Ruiter zijn nieuwe roman “Carmen” in de bibliotheek van Kampen. Het bijzondere van dit boek is, dat Kampen de woonplaats is van de hoofdpersoon Carmen.

Kampen is een boeiende stad, aldus De Ruiter. Enerzijds kent het een grote christelijke gemeenschap terwijl de stad ook een aanzienlijk seculiere volksdeel heeft. Daarmee staat Kampen model voor de hele Nederlandse samenleving. De hoofdpersoon is een geadopteerd meisje, dat door de traumatische ervaringen rond haar geboorte in haar kinderjaren niet echt gelukkig kan zijn. Eenmaal in de pubertijd aangekomen, komt haar leven in een draaikolk terecht – een neerwaartse spiraal waaruit geen ontkomen mogelijk lijkt. Tot ze op een gegeven moment oog in oog met de dood komt te staan. Wie kan haar dan nog redden..,.

We treffen Carmen het ene moment in de kerk aan – op een ander moment zien we haar in het jongerencentrum ’t Ukien. Aanvankelijk is ze een goede leerling op het Ichtus College, maar enkele maanden later heeft ze onderdak gevonden in een kraakpand in de Hofstraat. Ook andere Kamper bijzonderheden hebben de schrijver geïnspireerd tot het schrijven van deze voor Kampenaren zeer boeiende roman: de intrigerende woorden aan de kademuur van de Vloeddijk, het monument aan de De La Sablonièrekade, de kringloopwinkel in IJsselmuiden enz.
De presentatie is van 14.00 uur tot 15.30 uur. Toegang gratis. Na de presentatie is er gelegenheid tot het kennismaken met de schrijver en uiteraard de aanschaf van een (gesigneerd) exemplaar. Meer informatie over Arie de Ruiter en zijn romans zijn te vinden op de website van de auteur”: www.boekarie.nl

Arie de Ruiter1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*