woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportKampenion 1 degradeert, Kampenion 2 promoveert

Kampenion 1 degradeert, Kampenion 2 promoveert

-

De voorjaarscompetitie zit er op, voor alle teams van tafeltennisvereniging Kampenion. Wat ook aan zijn eind komt, is het verblijf van Kampenion 1 in de 1e divisie. Echter, dat is beslist niet iets om over te treuren, want het was voor het eerst in de geschiedenis dat het Kamper vlaggenschip op dit niveau acteert en uitkwam in de 1e divisie. En het is een zeer jong team dat nog een lange tafeltennistoekomst tegemoet kan zien.
De tiende en laatste wedstrijd van dit seizoen was afgelopen zaterdag in Hilversum tegen Hilversum 1. Kaj Ronde en Gert-Jan de Lange haalden een punt binnen, Mark Hankel bleef puntloos. Aan het eind van een spannende middag stond er 5 – 2 op het scorebord: een nederlaag voor Kampenion. Maar wel een eervolle, want Hilversum 1 is kampioen geworden. Kampenion staat onderaan en degradeert daarmee naar de 2e divisie.

Wat er al wekenlang zat aan te komen, was het kampioenschap van Kampenion 2. Ton Ringenier, Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink werden met ruime voorsprong eerste in de Hoofdklasse. Het sloot af met een keurige 0-10 overwinning in Apeldoorn tegen De Brug 2. Daarmee keren zij het volgend seizoen terug in de 3e divisie.

Uitermate bijzonder is het wanneer drie leden uit één familie in drie verschillende teams (Kampenion 2, 6 en 8) tegelijk kampioen worden. Ton Ringenier werd vrijdag kampioen, Jan Ringenier was het al iets eerder. Kampenion 6 – bestaand uit Simon van der Woude, Inessa Yermolova, Gerard Palland, Jan de Vries en Jan Ringenier – had het kampioenschap in de voorgaande speelronde al veilig gesteld. Met uiteindelijk maar liefst 18 punten voorsprong eindigde het overtuigend aan kop en keert het terug naar de 2e klasse. De Oekraïense Inessa Yermolova ging aan het begin van het seizoen meedraaien met team 6 en dat bleek een goede aanwinst.
De derde Ringenier, nl. Alice Ringenier, droeg haar steentje bij in het kampioenschap van team 8, naast Martijn Haanappel, Hielke Schilder en Maurits Koers. Kampenion 8 promoveert daarmee naar de 4e klasse.

Het eerste jeugdteam hoefde niet meer in actie te komen, maar moest afwachten wat de concurrent om de eerste plaats zou doen. Trias 4 uit Twello snelde zaterdag Jong Kampenion voorbij. Echter, met een tweede plek, een prima prestatie, kunnen de Kamper Young Ones tevreden zijn.

Dat de voorjaarscompetitie achter de rug is, betekent niet dat er niks meer te doen is in de zaal van Kampenion. Elke week is er nog steeds de inloopmiddag voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dinsdag tussen 3 en 5 slaan zij hun balletje en hebben zij een warm contact met elkaar en met spelers van Kampenion. Ook anderen (jong en oud) zijn dan welkom om mee te spelen.
Verder begint binnenkort de bekercompetitie, waarin Kampenion met twee teams mee gaat draaien. En enkele jeugdspelers gaan extra in training om goed voorbereid voor de dag te komen op de Mini-Olympiade in Pápa, de partnerstad van Kampen in Hongarije.

Op de foto: Kampenion 6 met Simon van der Woude, Jan Ringenier, Jan de Vries en Inessa Yermolova (© Kampenion)


Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen