Kampenion beëindigt competitie als vierde

Bijdrage van Gerard Wessels

Op de foto: Sanne en Jannick van den Broek en de tegenstanders uit Wijchen. Foto: © G. Wessels

Toen het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion de najaarscompetitie begon, was de doelstelling: handhaving in de 2e divisie. Welnu, daarin is Kampenion 1 ruimschoots geslaagd. Afgelopen zaterdag speelde Kampenion uit tegen Ping Pong Alkmaar.

Voor beide teams stond alleen de eer nog op het spel. Alkmaar was al kampioen en Kampenion stond al op een veilige plek, ver boven de degradatiezone. De wedstrijd verliep vrij voorspelbaar: Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Mark Hankel verloren van twee voormalige eredivisiespelers, al was Plette dichtbij een verrassing. Allen wonnen van een invaller. Omdat het dubbel verloren ging, stond er aan het eind van de middag 7 – 3 op het scorebord. Daarmee kon iedereen tevreden zijn.
Kampenion staat op de vierde plaats en handhaaft zich overtuigend in de 2e divisie. Mark Hankel heeft zich goed weten aan te passen aan het hogere niveau en eindigt op 34% en dat is netjes. Gert-Jan de Lange (50%) en Julian Plette (64%) waren door de kenners iets hoger ingeschat, maar kennelijk kwam het team in een sterke poule uit. Volgend voorjaar mogen zij op hetzelfde niveau verder.

Het eerste jeugdteam, uitkomend in Landelijk B, had nog meer personele problemen dan anders. Jarno van den Heuvel en Luuk Regterschot waren niet beschikbaar en om de wedstrijd toch door te kunnen laten gaan werd geprobeerd het aanvangstijdstip te vervroegen van 14.00 naar 11.00 uur, omdat alleen dan een invaller beschikbaar was. De sportieve tegenstanders van ONI 1 uit Wijchen wilden daar wel aan meewerken en zo gebeurde het dat Jannick van den Broek samen met zijn zusje Sanne, uitkomend in team 2 in de vierde klasse, de kleuren van Jong Kampenion verdedigden. Jannick won twee partijen en Sanne wist zich goed te verweren maar kon geen potten breken tegen deze tegenstanders. Voor haar was het ook een mooie opwarming voor de wedstrijd die zij ’s middags moest spelen en waarin zij met jeugdteam 2 kampioen werd.
Met de uitslag van 2 – 8 staat ook Jong Kampenion vierde. Een prima prestatie gezien het feit dat dit team meestal met slechts twee spelers moest aantreden.

De laatste wedstrijd is op 11 december in Assen tegen Assen 1 dat al kampioen is.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*