Kampenion handhaaft zich in 2e divisie en Jan Ringenier benoemd tot erelid van Kampenion

Bijdrage van Gerard Wessels

Afgelopen zaterdag speelde Kampenion 1 thuis tegen Alexandria ’66 uit Rotterdam. De uitwedstrijd op 2 oktober verloor Kampenion met 6 – 4. En ditmaal was het niet anders.

Na een aantal mooie partijen, helaas zonder publiek, stond er 4 – 6 op het scorebord. Julian Plette en Gert-Jan de Lange wonnen twee partijen; Mark Hankel bleef puntloos.
Daarmee staat Kampenion nog steeds op de tweede plaats en handhaaft zich overtuigend in de 2e divisie. Mark Hankel staat op 35%, Gert-Jan de Lange op 52% en Julian Plette op 68%.
Komende zaterdag is alweer de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie, uit tegen koploper PingPongAlkmaar, dat al kampioen is.

Het eerste jeugdteam, uitkomend in Landelijk B, kon gelukkig nu weer met drie spelers aantreden, uit tegen Hilversum 4. En de boys haalden ditmaal flink uit: 1 – 9. Jarno van den Heuvel en Luuk Regterschot wonnen hun drie partijen. Het enige verliespuntje was van Jannick van den Broek, die met minimaal verschil verloor van de enige jongedame in het gezelschap, Melanie Bosselaar.
Daarmee staat Jong Kampenion vierde. De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis, tegen ONI uit Wijchen, dat derde staat.

Jan Ringenier benoemd tot erelid van Kampenion
Op de al enige tijd geleden gehouden algemene ledenvergadering van Kampenion is Jan Ringenier benoemd tot erelid van Kampenion. Jan werd lid van Kampenion in 1992 en is al bijna zijn gehele lidmaatschap actief als wedstrijdsecretaris: eerst van de senioren, vervolgens van de jeugd en sinds 2010 weer van de senioren. Daarnaast was Jan actief in het bestuur van Kampenion totdat in 2006 het wedstrijdsecretariaat werd gescheiden van een bestuursfunctie.

Jan is en was niet ‘zomaar’ een wedstrijdsecretaris. Hoewel Jan de laatste tijd iets gas terug heeft genomen, zijn de talloze verslagen die hij schreef van zowel de senioren- als de jeugdcompetitie bekend in de gehele afdeling Oost en mogelijk ook daarbuiten. Daarnaast is/was Jan vrijwel iedere zaterdag te vinden in de speelzaal van Kampenion om de jeugdwedstrijden in goede banen te leiden. Tevens voert Jan de taken die bij zijn functies horen, uitermate zorgvuldig en correct uit.

Met zijn taken als bestuurslid en wedstrijdsecretaris zitten we, aldus het bestuur van Kampenion, nog maar op ongeveer de helft van de dingen die Jan in de afgelopen ongeveer 25 jaar heeft gedaan voor Kampenion. Vrijwel alles wat ‘een ander niet deed of wilde doen’ pakte Jan op met dezelfde zorgvuldigheid en correctheid als de taken die hoorden en horen bij zijn functies.
Jan is het 10e erelid van Kampenion en dat is ook het enige cijfer dat Kampenion hem kan geven voor al zijn inspanningen.

Op de foto: Jan Ringenier en bestuurslid Wim Tillema
Foto: © R. Trip


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*