Kampenion kampioen in Hoofdklasse

Met nog twee wedstrijden te spelen, lagen de tafeltennissers van Kampenion 1 nog steeds fors op koers voor de felbegeerde titel in de Hoofdklasse. Het had een voorsprong van 9 punten op eerste achtervolger Trias 1. Greep het de afgelopen twee seizoenen in de laatste speelronde nog naast de titel, dit seizoen moest het er maar van komen.

v.l.n.r. Ton Ringenier, Ivan Hollander en Gert-Jan de Lange © R. Trip
v.l.n.r. Ton Ringenier, Ivan Hollander en Gert-Jan de Lange
© R. Trip

Afgelopen vrijdagavond kwam Entac 2 op bezoek dat de laatste weken prima presteert.
Er bestond een klein kansje dat team 1 de titel al zou weten veilig te stellen. Het moest dan zelf tenminste 6 punten pakken en Trias 1 moest dan niet verder komen dan 4 punten in de uitwedstrijd bij TT Zwolle 2.
Voordat de wedstrijd begon, werd bekend dat Trias met slechts twee spelers naar Zwolle was afgereisd. Dat kleine kansje werd daardoor ineens een kans. Vanuit Zwolle was daarna het bericht doorgekomen dat TT Zwolle 2 met 7 – 3 had gewonnen van Trias 1. Dat betekende dat Kampenion aan 6 punten voldoende had om afgelopen vrijdag al de titel veilig te stellen.
Kampenion won de hoogstaande wedstrijd met 7 – 3. Liefst zes partijen gingen over de volle vijf games en die werden keurig verdeeld. De titel is binnen en daarmee promotie naar de landelijke 3e divisie. De spelers zijn daar ook aan toe. Nadat het de afgelopen twee seizoenen de titel in de laatste speelronde aan de concurrent moest laten, was het nu dus driemaal scheepsrecht.
Grote man aan Kamper kant was vrijdag Gert-Jan de Lange die zijn drie partijen heel knap in vier games wist te winnen. Ton Ringenier won twee partijen, Ivan Hollander een en ook het dubbel was voor Kampenion.
As. vrijdag komt Trias 1 op bezoek. Er staat niets meer op het spel dan de eer en de persoonlijke percentages.

Het eerste jeugdteam speelde zaterdag in Enschede tegen DTS 1. Kampenion, dat bovenaan stond, verloor met 7 – 3. Julian Plette won twee partijen, hij raakte in de laatste partij van zijn 100% af. Wim Tillema haalde een punt en Bertin Bos bleef op nul. Het is nu ongekend spannend in Landelijk A: drie clubs gelijk bovenaan. In de laatste wedstrijd speelt Kampenion zaterdag in Leiden tegen de nummer laatst, terwijl de beide concurrenten elkaar ontmoeten.