Kampenion presteert goed bij NK-B Jeugd

Afgelopen zaterdag in Nijmegen deden drie tafeltennissers van Kampenion mee aan het Nederlands Kampioenschap voor jeugdspelers met een B-licentie. Er waren vele mooie en goede wedstrijden te zien.

Op de foto: links Julian Plette © André Plette
Op de foto: links Julian Plette
© André Plette

Julian Plette zette een geweldige prestatie neer, hij eindigde als tweede in de categorie kadetten. Hij won al zijn poulewedstrijden en werd dus eerste in zijn poule, waarmee hij zich plaatste voor het hoofdtoernooi. Hij kwam steeds beter in zijn spel, wat uiteindelijk een finaleplaats opleverde. Aanvankelijk leek hij deze partij vrij eenvoudig naar zich toe te trekken, maar na een 2-0 voorsprong en een time-out van de tegenstander keerde het tij, en verloor Julian uiteindelijk met 2-3. Daardoor moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Hij verdiende daarmee tevens een A-licentie. Een mooie prestatie van Julian. Toch is hij zelf wellicht niet helemaal tevreden, aangezien hij dit seizoen bijna onklopbaar was in landelijk A.

 

Thomas Niemeijer en Danny Bruins werden respectievelijk 3 en 4 in hun poule, wonnen ieder een wedstrijd in de vervolgronde en kwamen daarna elkaar tegen. Thomas trok aan het langste eind met 3-2. Maar de ronde daarna viel ook het doek voor hem. Ook zij speelden prima tegen sterke tegenstanders en kunnen terugzien op een geslaagd toernooi.