zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportKampenion uit de greep van het degradatiespook?

Kampenion uit de greep van het degradatiespook?

-

Vol spanning werd er door tafeltennisminnend Kampen naar uitgekeken: de belangrijke wedstrijd Kampenion 1 – SV Red Star ’58 1. Deze middag kon wel ‘es de beslissing brengen over degradatie van de 2e naar de 3e divisie. Zou Kampenion een stapje terug moeten doen of worden het de gasten uit Goirle? Vooraf stond Kampenion drie punten voor, maar de uitwedstrijd in maart werd met 8 – 5 verloren.

Het werd een lange en spannende middag. De hele middag ging de strijd gelijk op: van 2 – 2 naar 4 – 4 naar 6 – 6. Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier wonnen hun drie partijen, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink bleven puntloos. Bij de gasten was het anders verdeeld: Vincent van Kuijck en Rene Vrins scoorden twee punten en Monique Posthuma en Johan Verhoeve ieder een. Het afsluitende – en heel belangrijke – dubbelspel leverde winst op voor De Lange & Niemeijer. Het in groten getale aangestroomde publiek heeft genoten van tafeltennis van hoog niveau en was dan ook niet zuinig met applaus.
Kampenion staat met deze uitslag van 7 – 6 nu vierde, vier punten boven SV Red Star ’58. Daarmee is Kampenion nog niet veilig, maar de kansen van de Kampenaren om zich te handhaven worden nu wel iets hoger ingeschat. Komende zaterdag is de ontknoping, de laatste competitiewedstrijd. Kampenion speelt dan in Rotterdam tegen Alexandria ’66 1 en SV Red Star ’58 ontvangt Avanti 1.

Het eerste jeugdteam won in Zwolle met 4 – 6 van Tafeltennis Zwolle 6. Komende zaterdag is alweer de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Jong Kampenion heeft – theoretisch – nog een klein kansje op het kampioenschap. Het tweede jeugdteam, dat dan ook thuis speelt, gaat voor het kampioenschap. Maarten de Ruiter, Matis Risselada, Cas Steinbach en Jordy de Vries, die nog ongeslagen is, hebben tegen GTC 1 drie (van de vijf) punten nodig om kampioen te worden. Maar houden de zenuwen het uit? Er wordt dus een volle bak verwacht; de tribune vol met ouders, opa’s en oma’s en andere supporters.
Locatie: De Maten 6. Aanvang: 14.00 uur.

Op de foto: Ton Ringenier wint van Monique Posthuma en brengt de stand op 5 – 4. Gert-Jan de Lange (links) wint van Johan Verhoeve en brengt de stand op 6 – 4.
Foto: © Gerard Wessels

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen